266031365 6698681756872438 3732786677248608778 nЗаступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач зазначив, що Львівську міську раду не залучили до судового процесу щодо Дублян на жодному етапі, хоча вирішувалась доля не лише Дублян, а й всієї Львівської громади. Місто оскажуватиме це рішення. 

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук:

"Стало відомо, що Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення ОАСК Києва щодо виключення міста Дубляни зі складу Львівської територіальної громади. Це був адміністративний позов місцевого мешканця до Кабміну. Цікаво, що Львівську міську раду не було залучено у цей судовий процес на жодному етапі. Суд не вважав за потрібне. Хоча вирішувалась доля не лише Дублян, а й всієї Львівської громади.

Яка позиція Львова? Тепер вже Львів буде оскаржувати це рішення. Оскільки нас не було долучено до справи, при цьому безумовно є порушеними права та інтереси Львівської громади. Тому to be continued. А якщо чесно: як і в справі Малехова, так і у цьому рішенні щодо Дублян суд хіба створив ще одну правову «сіру зону». І породив купу юридично-риторичних запитань.

З одного боку, суд виключив Дубляни зі складу Львівської громади, але що далі? Де тепер Дубляни? Юридично їх нема і не буде у складі будь-якої іншої громади, створити своєї окремої вони теж не можуть. А нема громади – жоден мешканець Дублян не може отримати жодних медичних, культурних чи освітніх послуг, які надають органи місцевого самоврядування. І що - тепер дублянці не мають лікуватись у лікарнях чи ходити до шкіл і садків? Ну за рішенням суду виходить, що так.

Звичайно, Львів продовжить надавати всі послуги і фінансувати всі комунальні установи в Дублянах. Як і в Малехові, зрештою. А тим часом оскаржуємо дивно-юридичні рішення судів. І з нетерпінням чекаємо на так давно обіцяну судову реформу.

P.S.: До речі, 3 листопада Окружний адміністративний суд Києва залишив без розгляду позов пана Сеньковського, зокрема про скасування постанови ЦВК про перші вибори міського голови і депутатів Львівської міськради 25 жовтня 2020 року. От у чому, думаю, справжня мотивація усіх цих рухів".

Нагадаємо, 22 вересня суд виключив Дубляни зі складу Львівської громади, розглянувши позов мешканця Дублян Віталія Горбатенка. 7 грудня Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення ОАСК м. Києва щодо виключення міста Дубляни зі складу Львівської територіальної громади.