ECE39015 68FC 4743 AD7F 7B9F7CFE8936У переддень сесії Львівської обласної ради Бюджетна комісія таки запропонувала дофінансувати наступного року освіту, культуру, медицину та спорт.


Про це повідомив Юрій Холод, заступник голови ЛОР. 

Натомість гроші заберуть з доріг, утримання самої облради та програми регіонального розвитку в частині стратегічних розвиткових проєктів, які у 2022 мали б запровадити вперше.

Серед освітян та громадськості негативний резонанс викликало минулотижневе рішення бюджетної комісії щодо недофінансування освітніх закладів на 267 мільйонів, а також культури і спорту.

Сьогодні члени бюджетної комісії вирішили майже повернутися до запропонованого ЛОДА варіанту проєкту бюджету - і додали освіті 267 млн. Також серед іншого 80 млн гривень додадуть культурі і 15 млн - спортивній галузі. І це теж пропоновані попередньо суми.

230 млн планують забрати з ремонтів обласних доріг, 50 млн - з програми регіонального розвитку і ще 16,8 - з утриманських коштів облради. 

"Сесія бюджетна облради - вже завтра. Сподіваюся, колеги-депутати підтримають цифри кошторису для галузей, які дозволять їм нормально функціонувати та розвиватися у 2022-у", - зазначив Юрій Холод.

Нагадаємо, освітяни планували пікетувати сесію Львівської обласної ради.