61bcb8a229c1a stoymost novohodneho stola 2022 1Суддя Самбірського міськрайонного суду засудив пенсіонерку міста Рудки до року умовно за крадіжку свинини та фаршу з мережі мінімаркетів «Рукавичка». Раніше вона вже була оштрафована за крадіжку на 17 тис. гривень.

Про це стало відомо після публікації вироку в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає НВ.

Злочин стався в місті Рудки на вулиці Валовій, 3/1 о 8:09 ранку 3 червня 2021 року.

Як зазначено у вироку, пенсіонерка повторно викрала 1,8 кг свинини на майже 195 грн, та кілограм фаршу на 83 гривні.

Відтак, представники компанії ТзОВ ТВК «Львівхолод» подали цивільний позов за завдану матеріальну шкоду в розмірі 278,18 грн.

Проте, суддя Ігор Пташинський погодився з окружним прокурором Володимиром Брящеєм та поважав цю справу кримінальною відповідно до КК України, за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб». Пенсіонерці призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки.

Жінка свою провину визнала та уклала угоду з прокурором. Їй дали іспитовий термін в один рік.

Тепер горе-крадійці м’яса слід впродовж року періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи. Їй заборонено в'їжджати з країни

У п’ятницю, 17 грудня, суддя Галицького районного суду Львова засудив жителя містечка Куликів до двох років умовно за крадіжку однієї пляшки віскі в мінімаркеті.