photo 2021 12 21 17 33 00Минулого тижня в одну зі шкіл Львова зайшов чоловік та в туалеті намагався розбестити 7-річну дівчинку. Про цей інцидент стало відомо лише сьогодні, 21 грудня. В.о. начальника управління освіти Львівської міської ради Леся Васюта розповіла, як почувається дівчинка, пише Галнет.

Зі слів класного керівника, директора школи, психолога і соціального педагога дитина абсолютно добре себе почувала. "Після інциденту вона ходила на уроки. Після сьогоднішнього ажіотажу батьки написали класному керівнику, що від сьогодні дитина не прийде до школи", – сказала Леся Васюта.

Посадовиця пояснила, що охоронець не виконав своїх обов’язків, тому стороння особа потрапила на територію навчального закладу. "Охоронцем є жінка. Коли чоловік потрапив у школу, жінка була на своєму посту, але розмовляла з працівницею буфету. Коли вона повернулася і побачила особу в червоній куртці, то подумала, що це учениця", – каже Леся Васюта.

Вона також розповіла, що класний керівник відпустив дитину в туалет за дві хвилини до закінчення уроку.
"Продзвенів дзвінок і стороння особа покинула приміщення навчального закладу. Вчитель злякав кривдника. Решту інформації я надам після проведення розслідування даної ситуації", – пояснила в.о. начальника управління освіти Львівської міської ради.

Посадовиця пояснила, що керівник навчального закладу притягнув до дисциплінарної відповідальності охоронця закладу. Леся Васюта каже, що навіть йшла мова про звільнення, але батьки дівчинки сказали, що не бажають цього.
Леся Васюта додала, що у всі навчальні заклади Львова скерували доручення про посилення охорони.
"Ми перевіримо усі навчальні заклади. Зробимо робочу групу. Зберемо інформацію, хто виконує обов’язки охоронців у навчальних закладах. Адже є заклади освіти, де є професійна охорона. Це почнуть робити цього тижня", – зауважила посадовиця.