photo 2021 12 27 13 36 26Ігор Гарбарук вилучив зі своєї сторінки у фейсбуці вірш Кіплінга, що був глибоко філософським, але недоречним виправданням у контексті робочої поїздки заступника міністра освіти до Львова разом зі своєю помічницею Христиною Тишкун у вечірньому одязі ескортниці.

Разом з цим віршем Редьярда Кіплінга Ігор Гарбарук стер також і кілька коментарів, у яких його друзі і колеги у соціальних мережах розраджували заступника міністра після його помилки як високопосадового держслужбовця у Львові, пише dailylviv.photo 2021 12 27 13 40 33photo 2021 12 27 13 40 34

До Львова заступник міністра освіти Ігор Гарбарук приїхав подивитися, як працюють навчально-практичні центри у профтехучилищах.

Заступника міністра супроводжувала жінка у відвертому вечірньому вбранні, що ніяк не відповідало діловому етикету. З соціальних мереж стало відомо, що вона, нібито, є його помічницею - Христиною Тишкун. Жінка, яка так епатажно супроводжувала заступника міністра і позувала з ним на світлинах з посадовцями Львівщини, сама також відрекомендувалась як "помічниця заступника міністра освіти".photo 2021 12 27 13 36 06

Фото, де Христина Тишкун у такому ж дрескоді разом зі заступником міністра зустрічається з міським головою Львова Андрієм Садовим, сама фігурантка розмістила також в себе в інстаграмі.

Після цього у соціальних мережах і медіа з'явилася гостра критика і несприйняття такого "модельного ектикету" під час робочої поїздки.

"От львів'яни трохи шоковані, що приїхав заступник міністра зі своєю помічницею Христиною Тишкун, чи яка в неї посада - невідомо, але є в неї фото в соцмережах на банері МОН, і пішла вона перевіряти училища з розрізом до трусів, і з декольте таким", - написала з цього приводу журналістка Мар'яна П'єцух.

А журналістка Віка Балицька оцінила такий дрес-код ще жорсткіше: "Насправді це сміх крізь сльози… В Україні тисячі шкіл, де в туалетах немає дверей… діти соромляться ходити в туалет, терплять або бігають додому. Щоб перекрити діряві дахи шкіл і садків - батьки збирають гроші.Директори з простягнутими руками шукають спонсорів… Щоб хоч якось покращити стан шкіл, діти стоять під терміналами і випрошують голосування для громадських проектів… В багатьох школах у класах на перших поверхах діти дихають цвіллю, руйнуючи свої легені, бо немає коштів на ремонт… В садках батьки купують мило, порошок, туалетний папір… Молоді вчителі масово звільняються, або ж взагалі не йдуть у школи працювати…

З освітою в Україні катастрофа! І на тлі цієї руїни вот ето всьо.

Питання ж не в особистому житті високопосадовця, кому воно там цікаве!? А в наглій цинічній демонстрації розкоші і атрибуту розкоші. Оця поїздка за державний кошт з «помічницею» - це атрибут розкоші і барства. І ця шуба… насправді там найбільший тригер для суспільства і цьому кейсі - це та шуба… на фоні шкільних туалетів без дверей Міністерство освіти і науки України тут вам люди емблему створили адекватну вашій сутності. І не лише Гарбарук мав би піти геть, щоб духу його не було в освіті. Але й міністр освіти Шкарлет ..."

Ігор Гарбарук на своїй сторінці опублікував вірш Редьярда Кіплінга, який, на думку заступника міністра освіти, мав би дати відповідь його критикам. Або ж виправдати його поведінку під час поїздки до Львова. Але, вочевидь, Ігор Гарбарук згодом зрозумів, що ніяка філософія не допомагає там, де немає дотримання здорового глузду і чуття міри.

Заступник міністра освіти Ігор Гарбарук, інформує Dailylviv, на своїй сторінці у фейсбуці написав : "Чим більші випробовування підкидає нам життя - тим сильнішими ми стаємо!" Літературною українською мовою ця думка мала би бути посадовцем-освітянином правильно викладена так: "Що більші випробовування підкидає нам життя - то сильнішими ми стаємо!". Але писати пости з помилками у соціальній мережі - це вже звично для Ігора Гарбарука.
Однак коментатори у соціальних мережах дрес-кодового скандалу під час робочої поїздки до Львова заступника міністра освіти і його помічниці у вигляді ескортниці зауважують переважно на змісті такої публічної реакції Ігора Гарбарука.

Якщо державний службовець стає сильнішим після появи на офіційних ділових заходах у Львові разом з недоречно одягнутою помічницею, що більше пасує глянцевим журналам мод спідньої білизни та еротики, аніж міністерству освіти, то це означає, що Ігор Гарбарук як мінімум не розуміє своєї посадової ролі і етикету й не має наміру навіть публічно визнати свою помилку

Тож усім, хто стежить за цим скандалом, залишається зачекати до початку робочого тижня на реакцію Міністерства освіти або Кабінету Міністрів щодо такої дивної поведінки заступника міністра освіти. Ця неадекватна поведінка викликає надміру великі сумніви у його якостях для виконання обов'язків одного з керівників міністерства освіти.
Ось кілька різних коментарів під дописом Ігора Гарбарука: "Пане Iгоре, дуже хочу запитати, як оте чудо, взагалi, потрапило на таку посаду?!" - "Зрештою, не ви ж визначаєте кому у що вбиратися, а здоровий глузд і дрес код". - " Тут питання не до вас, а до дамочки. Вона судячи з усього не подбала не про свій авторитет, ні про присутніх. Ви людина з Великої букви, професіонал своєї справи, реформатор. Думка про вас не змінилася Все забудеться". -"Заступник міністра має 52 роки, а їй 27. Різниця у віці 25 років і вона може бути донькою його однокласників, чи дитиною близьких друзів, які попросили взяти на роботу, навчити дитину, дати життєвий поштовх і т.д. Чому одразу вам приходять лише непристойні думки?"

Цікаво, що Ігор Гарбарук вилучив попередній текст вірша Кіплінга , яким він пояснював свій душевний стан після скандалу, і замінив його на новий допис, але не змінив коментарі до нього.photo 2021 12 27 13 36 06 2photo 2021 12 27 13 36 05