Bez imeni 18 1Міністр культури Олександр Ткаченко 24 грудня написав листа в Netflix, у якому виклав кілька зауважень стосовно нового сезону серіалу "Емілі в Парижі", де українку зображають неосвіченою та провінційною. Вже 28 грудня у коментарі dev.ua Ткаченко зазначив, що уже отримав відповідь.

“Відповідь Netflix на мій лист щодо образу українки в серіалі “Емілі в Парижі” достатньо дипломатична. Подякували за зворотний зв’язок. Але про стурбованість українських глядачів зображенням українки вони почули. Домовились, що у 2022 році будемо в більш тісному контакті, аби упередити подібні випадки”, — сказав чиновник.

Читай також: Українка в серіалі в образі дурної крадійки: міністр культури напише скаргу до Netflix

Він вважає, що не зважаючи на “художність образу” це формує негативний імідж України за кордоном.

“Така активна громадська позиція точно сприятиме тому, щоб при подальшому показі персонажів української національності у майбутніх зйомках Netflix було враховано ставлення українців”, — наголосив міністр.

Зазначимо, що блондинка Петра з Києва має характерний акцент і специфічний смак до одягу, але дівчата швидко знаходять спільну мову. За сюжетом, дівчата опиняються в магазині брендового одягу, де Петра цупить для себе та Емілі одяг і виводить нову подругу на вулицю.

Коли Емілі намагається присоромити Петру та просить її повернути все в магазин, та обурено відповідає: «Ти шо, здуріла, я не можу такого зробити. Мене за це депортують». Тоді Емілі вириває в неї одяг і йде до магазину сама.

Після виходу серії, українські користувачі звинуватили творців серіалу в стереотипному зображенні європейок зі східної Європи та приниженні українок.