AEF2C358 B4ED 4EE6 9A8E DE4F13C3B7EEВісім років тому проросійська діяльність Партії регіонів та її лідера, тодішнього президента України Віктора Януковича спричинила хвилю масових протестів — насамперед через зірване підписання Угоди про асоціацію України та Євросоюзу.
 
Тодішні акції розпочалися 21 листопада 2013 року та отримали назву Євромайдан. Після спроб його силового розгону протести переросли в Революцію Гідності, головними противниками якої були власне представники тогочасної “партії влади” — регіонали, передає Діло.

Саме фракція Партії регіонів у Верховній Раді 3 грудня 2013 року не підтримала відставку уряду, якої вимагали протестувальники. Саме “регіонали” спільно з Медведчуківською ГО “Український вибір” організували так званий “антимайдан”. Завдяки голосам депутатів з Партії регіонів 16 січня 2014 року в Верховній Раді України прийняли 10 законів, направлених на звуження конституційних прав і свобод громадян.

25 січня 2014 року Тернопільська та Івано-Франківська облради прийняли рішення про заборону діяльності та символіки Партії регіонів на території своїх областей. Після ганебної втечі Януковича, який склав повноваження партійного лідера, “партію влади” покинули мільйони її членів, більшість із яких згодом плавно перейшла до новоствореної “ОПЗЖ”.

Але, як виявляється, покинули Партію регіонів далеко не всі. Осередки  “регіоналів” досі діють на території України, зокрема на Львівщині.

Як стало відомо “Ділу” із відповіді на інформаційний запит від Західного міжрегіонального управління юстиції, станом на 22 жовтня у місті Львові є чинною реєстрація районних організацій Партії Регіонів, серед яких четверо мають своїх керівників. Отож, хто вони – нинішні львівські “регіонали”.269777270 326254112510713 664033574848080360 n 1024x292

У Галицькому районі міста керує осередком Партії регіонів Микола Левонович Кочарян.

У 2010 році він балотувався від Партії регіонів до Львівської міської ради у мажоритарному окрузі, але вибори програв.

Був відомий як голова уже не чинної Львівської обласної федерації тхеквондо. Як свідчать дані держреєстру судових рішень, ще у 2012 році у створеної Кочаряном структури виник податковий борг. За рішенням Львівського окружного адміністративного суду із тхеквондистів було ухвалено стягнути на користь держбюджету 3 230 гривень.

Також Микола Кочарян привернув до себе увагу як орендатор, який виграв судову суперечку із Львівською міськрадою з приводу приміщення на вулиці Краківській,5, де він облаштував ресторан вірменської кухні “Краківська брама”. Його фірма ТОВ “Інтер Лев” ще у березні 2006 року взяла у міськради в оренду нежитлові приміщення загальною площею 150,5 кв. м., але не сплачувало орендну плату.

Натомість в орендованих приміщеннях без відповідних дозволів розпочали реконструкцію, яку в 2007 році довелося погоджувати Галицькій районній адміністрації за поданим ескізним проектом. Внаслідок реконструкції площа приміщень зросла до 151,9 кв. м., а всі поліпшення майна, здійснені товариством, були оцінені експертом у 3 млн 23,5 тис. грн (майно подорожчало на 74,3%). Відтак “Інтер-Лев” у судовому порядку домоглося визнання за собою права власності на 74,3% площі — це приблизно 112,9 м².

Згодом прокурор Личаківського району Львова в інтересах управління міськради добився стягнення з “Інтер-Лев” коштів за фактичне користування нежитловими приміщеннями, які товариство отримало в оренду, в період з 01 травня 2011 року до 01 січня 2012 року. Адже станом на 28 листопада 2012 року були відсутні докази щодо оформлення за компанією права власності на приміщення на вулиці Краківська, 5.

У грудні 2013 року, у розпал Євромайдану, за ще одним позовом прокурора Господарський суд Львівської області виніс рішення про стягнення з ТОВ “Інтер-Лев” заборгованої з 2006 року орендної плати — понад 1,6 млн грн. Таким чином, у той час міська рада втратила нерухомість у центрі міста, але прокурор у судовому порядку домігся стягнення заборгованості за користування майном.

За даними держреєстрів, діяльність ТОВ “Інтер-Лев” уже припинена. Замість ресторану “Краківська брама” тут якийсь час існував заклад під промовистою назвою “Коза ностра”, після чого у 2020 році в цьому приміщенні відкрилася піцерія із мережі “Дольче віта”, власником якої в реєстрі значиться італієць Крістін Мауріціо, а головний офіс фірми — на вулиці Антоновича у Львові.

Про активну політичну діяльність Миколи Кочаряна у відкритих джерелах інформації знайти не вдалося. Однак він досі вважається головою районного осередку львівських “регіоналів”.

Адресою офісу Партії регіонів у Галицькому районі Львова вказано будинок №11 на вулиці Грабовського – кoлишні oборонні казарми львівської цитаделі, де тепер розташований бізнес-центр.

У Шевченківському районі міста керує осередком Партії регіонів Володимир Юрійович Цимарно.

За даними сайту “Посіпаки” у 2002 — 2006 роках був серед помічників народного депутата та головного “регіонала” Львівщини Петра Писарчука.

У 2009 році Володимира Цимарно, який на той час був екскерівником Трускавецької та Городоцької ДПІ, призначили заступником голови міської організації Партії регіонів.

У грудні 2013 року він займав відповідальну посаду в головному управлінні МВС у Львівській області — був керівником відділу капітального будівництва.269759190 619583049158735 4668488665280888118 n 1024x483

Одразу після Революції Гідності Володимир Цимарно потрапив до переліку тих львівських правоохоронців, щодо яких громадян просили надавати конкретну компрометуючу інформацію про їхні дії під час протестів.

Посадовцям, до яких буде отримано найбільше запитань, буде запропоновано пройти поліграф (детектор брехні). Відмова від проходження буде розцінюватися, як підтвердження усіх злодіянь”, – написав улітку 2014 року на своїй Facebook-сторінці тодішній заступник начальника управління кадрового забезпечення ГУМВС України у Львівській області Роман Баховський.

На той час Цимарно уже був переведений на посаду начальник управління матеріального забезпечення ГУМВС.  Очевидно, післяреволюційну люстрацію він пройшов успішно — жодної інформації у відкритих джерелах щодо його звільнення знайти не вдалося. Натомість, Володимир Юрійович Цимарно ще у 2020 році фігурував як контактна особа під час державних закупівель державної установи “Територіальне медичне об’єднання МВС України по Львівській області”.

Адресою офісу Партії регіонів у Шевченківському районі Львова вказано житловий будинок №4 на вулиці Івасюка — за кількадесят метрів від генерального консульства Росії.

У Франківському районі міста керує осередком Партії регіонів Сергій Валерійович Корж.

У 2006-07 роках він був помiчником у народного депутата Олександра Галуненка — льотчика-випробувача, нагородженого у часи  Кучми (у 1999 році) зіркою Героя України, який був довіреною особою лідера Партії регіонів Віктора Януковича на президентських виборах 2004 року, які закінчилися Помаранчевою революцією.

Сергій Корж переважно займався інформаційною діяльністю на користь Партії регіонів. Зокрема, він фігурував як головний редактор інтернет-каналу на YouTube провибори.com.ua, на якому у 2012 році надавалося слово для коментарів з приводу політичної ситуації виключно регіоналам.

Пізніше Сергій Корж співпрацював із виданням “Слово і діло”. Саме від цієї газети, як ідеться на сайті ЦВК, він був акредитований як спостерігач на виборах у травні 2014 року.269806807 336817251610522 7979353965746901672 n 1024x168

Ні в бізнесових структурах, ні в органах влади Сергій Корж офіційно не працював. Зафіксувати його активну політичну чи професійну діяльність у відкритих джерелах не вдалося.

Адресою офісу Партії регіонів у Франківському районі Львова вказано квартиру в багатоповерховому житловому будинку на вулиці Грибянки — у тихому мікрорайоні ближнього центру.

У Личаківському районі міста керує осередком Партії регіонів Юрій Вікторович Переведенцев.

Від 2009 року він – один із співвласників ТОВ “Інтер-Галич”. Згідно з ЄДР, основний вид діяльності – “інші спеціалізовані будівельні роботи, н. в. і. у.”. У відкритих джерелах компанія згадується як виробник каркасних конструкцій і покрівель. Її співзасновниками були маломедійні постаті — Сергій Ребрук та Андрій Андрущук.

Незадовго до Революція Гідності, у жовтні 2013 року Юрій Переведенцев односоібно зареєстрував ще одне підприємство зі схожою назвою — ТОВ “Інтер-Галич-Сервіс”. Основний вид діяльності – роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами

Бізнесом Переведенцев займався і після революційних подій 2014 року. Щоправда, на початку 2015 року на його підприємстві “Інтер-Галич” виявили податковий борг у розмірі близько 14, 3 тисячі гривень, які за рішенням Львівського апеляційного адміністративного суду у грудні того ж року було ухвалено стянути.

За даними сайту Опендатабот, податковий борг станом на 1 грудня 2021 року становить 27 119,14 грн.

Адресою офісу Партії регіонів у Личаківському районі Львова вказано багатоповерховий житловий будинок на вулиці Липова алея, 9 а— поблизу навчально-тренувальна база СДЮШОР “Карпати” біля Снопківського парку.