A47E4E10 9C6E 4C2E B8CE 30B4DFCD9E59На початку грудня заборгованість по заробітній платі для медиків складала понад 10 млн грн. Міська рада звернулася з потребою до Департаменту охорони здоров’я ЛОДА, а відтак звернення потрапило у Міністерство.

 

Завдяки підтримці керівництва Львівської обласної державної адміністрації необхідну субвенцію з державного бюджету на погашення заборгованості вдалося отримати. Понад 7 млн грн сплатили медикам Стрийської центральної міської лікарні, 2 млн 800 тис.грн – Стрийській центральній районній лікарні, більше 300 тис. грн – міській дитячій лікарні. Завдяки цьому вдалося зняти соціальну напругу у громаді. Про це повідомила пресслужба Стрийської міської ради. 76786213 BEC7 4F3D 92F2 5DB88A777FA0

Міський голова Олег Канівець зазначив: «Радію, що нам вдалося сплатити медикам усю заборгованість по заробітній платі. Хочу відзначити, що це не було б можливим без допомоги голови ЛОДА Максима Козицького та відповідно Департаменту охорони здоров’я. Також хочу подякувати Міністерству охорони здоров’я та Президенту України Володимиру Зеленському. Ми продовжуємо працювати, відстоювати інтереси та розвивати нашу медичну сферу». А тим часом медзаклади міста подали в НСЗУ вже 42 пакети по наданню медичної допомоги. (Було 36). А отже вже з цього року у Стрию можна буде отримати медичну допомогу у нових напрямках.