9434D38E 5E55 485E 8F00 A547CD4FEFFA19 січня о 02:04 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в м. Самбір на вул. Коцюбинського, Самбірського району. Пожежа виникла в двоповерховому цегляному житловому будинку критому бляхою, розміром 10×12 м. До місця події виїхали вогнеборці 12-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Самбір та 27-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Старий Самбір. Про це повідомила пресслужба ДСНС.

На момент прибуття рятувальників до місця виклику дах будинку був повністю охоплений вогнем. Вогонь швидко розповсюджувався по перекриттю між другим поверхом та дахом та вже перекинувся на перший поверх. Не гаючи часу вогнеборці включились у спеціальні апарати захисту органів дихання та зору та приступили до проведення робіт з ліквідації загорання.

Під час проведення робіт з розвідки місця пожежі, на другому поверсі будинку було виявлено чоловіка, який самостійно не міг покинути палаючий будинок. Аби врятувати чоловіка, було прийнято рішення по висувній драбині спустити чоловіка на землю де передали медикам. Потерпілим виявився власник будинку, чоловік 1953 року народження, якого медики, після огляду, із симптомами опіки верхніх дихальних шляхів у важкому стані госпіталізували в реанімаційне відділення Самбірської районної лікарні. Також рятувальникам поступило повідомлення про те що в будинку може знаходитись ще жінка. Після проведення додаткового огляду будинку жінки не було виявлено.

О 03:48 вогнеборці локалізували пожежу, та о 04:34 ліквідували в складі 2-х ланок газодимозахисної служби. Внаслідок пожежі вогонь знищив дах будинку по всій площі, перекриття між другим поверхом та горищем на площі 120 кв.м., речі домашнього вжитку на площі 100 кв.м., пошкодив стіни на площі 70 кв.м., перекриття між першим та другим поверхом на площі 50 кв.м. 

До ліквідації пожежі залучили 10 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Причини та обставини виникнення пожежі встановлюються.