71EBDBA0 116E 41CF B91F 96863761625E20-річний курсант Національної академії сухопутних військ Василь Макар разом з колишнім прикордонником незаконно перетнув кордон із Польщею під час прогулянки у лісі, пише Zaxid.net.


Інцидент трапився зранку Різдва, 7 січня, біля села Лопушанка Самбірського району. Коли чоловіків затримали, вони були настільки нетверезі, що не пам'ятали, як саме і чому перетинали кордон. Обидвох порушників Турківський районний суд оштрафував на 8 500 грн.

Як вказано у матеріалах справи, рано вранці 7 січня українські прикордонники відділу «Лопушанка » отримали від польських колег інформацію про те, що п'ятеро людей незаконно перейшли кордон з України в Польщу. Трьох з них одразу затримали польські прикордонники на місці – це громадяни Туреччини. А ще двом чоловікам вдалося втекти назад на територію України. Тоді українські інспектори прикордонної служби розпочали пошук чоловіків, залучивши собак. Під час пошуків прикордонники виявили, що утікачі пошкодили огорожу на кордоні та залишили за собою сліди.

Отож доволі оперативно прикордонники затримали двох чоловіків на околиці села Лопушанка – обидва були без документів. Один з чоловіків був одягнений у військову форму і берци: виявилось, що це колишній прикордонник, 25-річний Мар'ян Павлюх, якого торік впіймали нетверезим під час несення служби. А другого чоловіка ідентифікували як курсанта 3 курсу Національної академії сухопутних військ, що у Львові, Василя Макара.