ec08b35 wertinio depositphotos 1320Із понеділка на два тижні старші класи школі Львівської територіальної громади переходять на дистанційне навчання через новий спалах коронавірусу. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий за підсумками засідання комісії ТЕБ і НС сьогодні, 21 січня.

«Ситуація з коронавірусом є не просто загрозливою, а такої динаміки ми ще й Львові не бачили. Сьогодні станом на ранок 27 тисяч дітей не прийшли до школи. 10 тисяч хворих дітей, ще велика частина – на ізоляції. Тому, є прохання від вчительського середовища відправити на дистанційне навчання старшокласників, мова про 5-11 класи», – каже він.

Також відправляють на дистанційне навчання все позашкілля, тобто гуртки, секціїї тощо. А вже з понеділка буде рішення комісії і щодо молодшої школи. 

Усе позашкілля, секції, гуртки, мистецькі та музичні школи у Львові перейдуть із 24 січня на дистанційне навчання на два тижні. Про це сьогодні повідомив міський голова Львова Андрій Садовий за підсумками засідання комісії ТЕБ і НС.

Читайте також: 5-11 класи львівських шкіл через спалах коронавірусу вчитимуться онлайн 

«Відправляємо із понеділка на дистанційне все позашкілля. Поясню: лікарня на Орлика ніколи раніше не приймала хворих із Covid-19, зараз вже є 23 дитини, бо ОХМАТДИТ доходить до піку. Велика хвиля йде серед дітей. Щодо бізнесу, то ми рішень сьогодні не приймаємо. Очікуємо, що з наступного тижня будемо у червоній зоні, а там вже інший протокол»– повідомив Андрій Садовий.

З понеділка у Львові розглянуть рішення про перехід початкової школи на дистанційне навчання.

«Проаналізуємо динаміку станом на суботу, неділю та понеділо. Хоча дистанційне навчання для маленьких дітей не мають ефекту, а діти тільки повернулися із канікул. Хоча якщо буде загрозлива ситуація, то всі школи закриємо повністю»– підсумував Андрій Садовий.