4671255F 1141 4388 847B 6C16F5761E6AЖінка, якій проблему з безпліддям допоміг «вирішити» робот Da Vinci, чекає на дитину. Про це повідомила пресслужба Першого територіального об’єднання Львова. 

Гінекологічну операцію з допомогою роботичної системи Da Vinci 19-річній пацієнтці з Тернопільщини спеціалісти виконали торік у липні. Вона стала першою такою в Україні.  

Молода жінка звернулася до лікарів із скаргами на постійний тазовий біль, порушення менструального циклу. Серед озвучених проблем було і те, що вона не може завагітніти.

Гінекологи тоді виявили дермоїдну кисту правого яйника. Це доброякісне пухлинне утворення, переважно вроджене, яке у більшості випадків потрібно видаляти. Щоб зробити це максимально якісно і малотравматично, гінекологи спільно з хірургами застосували роботичну систему Da Vinci. 

Використання мікроінструментів та 3D-зображення високої чіткості дозволили ювелірно видалити кисту за допомогою лише декількох маленьких проколів.

І от днями пацієнтка під час планового візиту до Першого медичного об’єднання Львова потішила гінекологиню: вона вагітна. Термін – сім тижнів. Від операції до вагітності минуло усього 5 місяців.