terytorialna oborona tro 1024x682У приміщенні Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій відкрили центр рекрутингу тероборони. Тут охочі можуть отримати фахові консультації, подати заяви та документи на вступ до формування.

Про це повідомили у ЛМР.

Центр діє на 2-му поверсі на вул. Пекарській, 41. Тут передбачили робочі місця для двох фахівців. Один із них – оператор довідкової служби, консультуватиме й надаватиме довідкову інформацію щодо вступу до територіальної оборони, необхідних для цього документів тощо. Інший фахівець – представник бригади територіальної оборони, безпосередньо прийматиме документи на вступ до бригади. Відтак, тут кожен зможе отримати всю необхідну інформацію й допомогу, щоб швидше подати документи і підписати контракт резервіста.

«Механізм доволі простий. Є телефон Гарячої лінії і фізично тут є два військовослужбовці з мого штату, які можуть не просто надати фахову консультацію – вони перевірять, чи є людина на військовому обліку, бо це перший крок для того, щоб підписати контракт на службу в резерві.

Після перевірки цих документів – військового квитка чи довідки, запропонують посаду, яка є в штаті сил територіальної оборони, і людина напише заяву на вступ до територіальної оборони – в нашій Львівській області це 103 бригада. Тоді отримає перелік документів, які їй необхідно буде зібрати для оформлення особової справи і подачі в районні центри комплектування та соціальної підтримки – колишні військкомати. Вони сформують особову справу і призвуть їх до лав Збройних сил України. Після цього – підпишуть контракт для служби в резерві у складі сил територіальної оборони», – пояснив командир територіальної оборони Львівщини Валерій Курко.

Всю актуальну інформацію про територіальну оборону та формування бригад можна отримати за номером 1580 щоденно у робочі дні – із понеділка до п’ятниці із 08.00 до 17.00 год.