1134088173Вчора, 15 лютого, у Всесвітній день онкохворої дитини у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відбулось відкриття Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку.

Це єдиний Центр на заході України, що проводитиме трансплантації кісткового мозку у дітей. Клініка з трансплантації кісткового мозку входить у державний пілотний проєкт та забезпечить таке лікування для пацієнтів за державні кошти, пише Leopolis.

Все, ніби, чудово і ми мали б тішитись, що у нас такі заклади відкриваються. Але є одне «але».

Було заплановане урочисте відкриття цього Центру на 11:00 год. Участь у ньому мали взяти голова Львівської ОДА Максим Козицький та голова Львівської обласної ради Ірина Гримак. Але в очільниці найвищого представницького органу Львівщини були більш важливі справи у цей час і вона запізнилась на відкриття, змусивши чекати онкохворих діток на прибуття своєї персони.

Не витримав такого ставлення до маленьких пацієнтів і голова ОДА, який подякував керівництву Центру за добру справу, яку вони зробили, і покинув захід. Після цього журналісти, які були присутні на цьому заході вимусили керівництво Центру таки не мордувати дітей і дати їм можливість перерізати символічну стрічку, не чекаючи голову обласної ради.

Втім ви можете самі переглянути, як це все відбувалось на відео відзнятому журналістами сайту «Твоє місто».

Залишається нерозкритим лише одне питання: такі Центри відкриваються для дітей, які потребують допомоги, чи для чиновниці, яка не може спланувати свій робочий графік?