d29cac2e9973528aЛьвівські хірурги прооперували жінку, яка через неправильний діагноз три місяці жила з переломом хребта. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Три місяці тому 67-річна Людмила впала з драбини та вдарилася спиною. Це сталося за кордоном. Місцеві лікарі на огляді перелому не побачили, констатувавши лише сильний забій. Проте біль не стихав, тому Людмила була змушена вживати знеболювальні.

"Вдома нестерпний дискомфорт у попереку та ногах не давав ані спати, ані вставати із ліжка. Квартирою Людмила пересувалася з паличкою. Муки жінки тривали, допоки чоловікові не увірвався терпець - він привіз її до Першого медичного об’єднання Львова на повторне обстеження. Тут лікарі побачили перелом та рекомендували негайну операцію, адже будь-який невдалий рух міг назавжди прикувати Людмилу до інвалідного візка", - зазначили у лікарні.

Хірургічне втручання взялися спільно виконувати нейрохірурги двох лікарень об’єднання: 8-ї лікарні та Лікарні швидкої допомоги. Причина - додатково виявлений остеопороз – крихкість кісток. За нього встановлювати металоконсутрукцію для підтримки хребта вкрай важко. Щоб зафіксувати хребці, хірурги використали медичні гвинти, які зафіксували спеціальним кістковим цементом.

Попри ризики, операція Людмили пройшла успішно. Уже за два дні жінка змогла встати, а сьогодні виписується з лікарні.