4A17764B 6BBE 4D64 A3AB 436D7790D3CCСьогодні, 18 лютого, у Тернопільському апеляційному судді продовжили розгляд апеляції щодо вироку шістьом ТОРівцям, яких звинуватили у смерті 22-річного хлопця.

Колегія суддів виправдала Олександра Демчину, Назарія Андрушківа, Станіслава Гетьмана, Степана Дороша, Дмитра Леськіва та Олега Устіяновського у звинуваченні в перевищенні службових обов’язків.

Про це стало відомо близько 15 години, після оголошення рішення суддівської колегії.

Трагічний інцидент стався 9 лютого 2018 року під час відпрацювання патрульними грального закладу на вул. Куліша у центрі Львова. Патрульні здійснювали поверхневий огляд відвідувачів закладу на заборонені предмети. Коли в кишені одного з клієнтів закладу – 22-річного львів’янина Володимира Клима – патрульні намацали якийсь згорток, хлопець різко розвернувся, вчинив опір та спробував утекти. Під час затримання поліцейськими хлопець проковтнув поліетиленовий пакетик з наркотиками.

Поліцейські намагались змусити хлопця виплюнути пакет, однак він знепритомнів. Юнака вивели на вулицю, де йому надавали домедичну допомогу, але врятували хлопця не вдалося. Медики швидкої, яку викликали інспектори, констатували смерть. Експертиза підтвердила, що Володимир Клим проковтнув поліетиленовий пакет з двома грамами канабісу. Синтетичний полімер повністю перекрив дихальні шляхи і хлопець помер від асфікції.