1212e748aЯк встановили правоохоронці, організатор групи - 31-річний мешканець Самбірського району, налагодив «роботу» грального закладу, де відвідувачі, всупереч законодавству України, отримували доступ до азартних ігор, зокрема у покер, з можливістю робити грошові ставки та отримувати виграшні кошти.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Функціонування закладу, розташованого в орендованому приватному житловому будинку в одному з сіл Львівського району, провадилось з дотриманням режиму суворої конспірації, доступ до гри могли отримати лише перевірені «клієнти» з особистого дозволу організатора.

До забезпечення роботи «салону» організатор залучив двох мешканців Самбірщини віком 23 та 50 років. Усі учасники групи мали чітко розподілені ролі та сфери відповідальності - виконували обов’язки адміністраторів, забезпечували конспірацію, слідкували за дотриманням правил гри та інше.

В ході досудового розслідування був проведений санкціонований обшук, під час якого правоохоронці виявили та вилучили стіл для гри в покер, фішки, ігрові карти, рейк-бокси, чорнові записи, а також значну суму готівкових коштів у різних валютах, виручених від незаконної діяльності та інші речові докази.

Організатору та учасникам групи слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.28 - ч.2 ст.203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей в складі організованої групи) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від сорока тисяч до п’ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на три роки.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скерований на розгляду суду.