BB71917A 1948 483E ACF7 7BB4DA085C8A10 серпня 2023 року мають завершити будівництво сміттєпереробного комплексу у Львові. Цю дату озвучив директор ЛКП «Зелене місто» Тарас Калужний під час виїзного засідання комісії фінансів та планування бюджету ЛМР.  

Голова комісії Наталія Шелестак зазначила, що депутати оглянули хід робіт із зведення сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій, побували на станції компостування органічних відходів та ознайомились із планом рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. 2F95874F DB56 4FCD 9B76 2570BA9DEBF3

«До нас звертаються чиновники щодо фінансування робіт з побудови цих об’єктів, тому нам важливо на власні очі побачити, на якому етапі будівництво, що виконується, що не виконується, а також знати, які будуть подальші кроки виконання підрядником контракту».   

За словами керівника ЛКП «Зелене місто», минулого року у вересні почались роботи з підготовки ділянки на Пластовій. Зараз підрядник виконує роботи з монтажу паль. Це – перший етап будівництва згідно з графіком, а 22 лютого розпочнуться земляні роботи, під час якого зводитимуть основу під головний корпус комплексу.  0BB75E99 D9B8 4102 AF79 23F19E01DBB7

До кінця року мають завезти обладнання, а на наступний рік - його підключити.

Щодо фінансової частини. «Зелене місто» оплатило підряднику тільки авансовий платіж згідно з міжнародними вимогами банку. Це близько 3 млн євро, плюс ПДВ - 620 тисяч євро. У подальшому підрядник виконує роботи, а технічний нагляд, обраний банком, перевіряє обсяг робіт і тільки тоді їх оплачують. Загалом контракт підписаний на 36, 6 млн євро кредиту.  

Також комісія фінансів оглянула рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. На цей час виконано 70% робіт. Перша фаза рекультивації має бути завершена цього року. 

Голова комісії фінансів Наталія Шелестак закликала керівництво «Зеленого міста», «Львівводоканалу» активніше інформувати громадськість, екоактивістів про свої плани та про все, що відбувається навколо процесу побудови сміттєпереробного комплексу.