9746ACC2 5CA3 46E9 AE0A 1D129C94AB73Дослідники підземного Львова пропонують міській владі відкрити підземні комунікації на випадок повітряної тривоги.

У випадку бомбардувань, у підвалах вистачить місця не всім львів'янам. Як варіант, вони можуть сховатись в колекторі Полтви і суміжних підземних комунікаціях. Про це в програмі «Великі перемовини» на «Першому Західному» розповів львівський дигер Андрій Риштун

За його словами колектор Полтви і комунікації – це 30 км ходів, де можна йти і не згинатись. Крім того, місце – добре сховане.

«Це 40 см бетону і 5 метрів під землею. Пробити таке укриття – практично не можливо.  Там є багато виходів і хороша вентиляція. Там можна перечекати так само,  як в підвалі. Може навіть безпечніше», – говорить Андрій Риштун. Єдина прикрість, за його словами, – ценеприємний запах, хоча саме повітря є чисте. Він з однодумцями навіть вимірювали його газовими аналізаторами.

«В чому особливість Полтви? Вона, коли тече, вона в решітки засмоктує повітря. Ти йдеш і всередині відчуваєш вітер», – переконує Андрій Риштун.

За його словами, проблема лише в тому, що влада не дбає про Полтву і підземні комунікації взагалі. Тому він пропонує відкрити всі входи туди, облагородити їх, поставити колодку і написати хто за це відповідає. «Просто поставте люки і замок. І у випадку надзвичайної ситуації це може стати порятунком для тих, кому не вистачить місця в підвалі», – каже дигер.