274923814 258056129823213 471923780432518342 n 1646137314 1440x1080 1 0 nwПерший заступник Львівської обласної ради Юрій Холод розповів про нинішню ситуацію в області. 

На Львівщині вже поселили майже 4 тисячі внутрішніх переселенців. Зараз область готова прийняти ще понад 30 тисяч осіб.

Щодо ситуації на кордоні, зараз на Львівщині найбільша черга в Шегині. Але і там вже не так багато людей та авто. Оперативна інформація тут: https://bit.ly/3vuudgX.

Власними силами область відправила для Києва майже 150 тонн гуманітарної допомоги. Це зібрали наші штаби в кожному районі та у Львові. Дякую вам всім. Також дякую всім підприємцям, які самі зібрали десь у два рази більше різних речей і також відправили до столиці. Тримайся, Києве 

Також відучора запрацював «зелений коридор» з Польщею. Через Львівщину перенаправляють допомогу також Харкову, Одесі та іншим містам.

"Аптеки розкуповувати не треба. Наразі при Офіс Президента України та Кабінет Міністрів України запрацювала робоча група, до якої також увійшли власники великих аптечних мереж. Її завдання - зробити так, щоби переналагодити логістику і щоб браку медикаментів в аптеках не було. Наразі його теж нема, просто є проблеми з доставкою і тим, що люди намагаються все скуповувати.

У військовому шпиталі ані медикаментів, ані крові наразі не бракує. Проте щодо крові - час військовий, тож стежте за повідомленнями офіційних джерел і будьте готові долучитися в разі потреби. Майже 40 військовослужбовців, які перебувають на лікуванні, - у стані середньої важкості.

Потреби нашого війська, які ми можемо допомогти закрити: каремати, спальники, теплий одяг, бронежилети, каски (тільки високого рівня захисту). Зі свого боку робимо все можливе, щоб всі ці речі доставити з Європи через «зелений» коридор", - зазначив Юрій Холод.

Нагадаємо, в області діють штаби, до яких можна принести все необхідне.

"А також є рахунок, який створили спільно Максим Козицький та Благодійний фонд «Крила надії». Також сюди пишіть coordinationcenter.lrh@gmail.com? якщо ви знаєте як/хочете/можете постачати необхідну допомогу з-за кордону", - додав Юрій Холод.

Національна поліція України та 103-тя окрема бригада Сил територіальної оборони Збройних сил України просить громади не створювати непогоджених блокпостів. Краще контролювати території міст і сіл, патрулюватинасадження, парки, охороняти об’єкти критично важливої інфраструктури.