C03E11AD 2B62 4998 963F 5CAD2BBE8BF1З 25 лютого Львівщина почала евакуйовувати дітей зі східних областей України, де тривають найактивніші воєнні дії. Станом на зараз у Львівській області розмістили 371 дитину, серед яких, як немовлята, так і діти старшого шкільного віку. Про це пише ЛОДА.

Діти приїхали з дитячих закладів та інтернатів Донецької, Луганської, Київської, Харківської та Хмельницької областей. Наразі очікують на прибуття групи з Чернігова. Усіх розселяють в аналогічні заклади області.

Разом з дітьми евакуйовують їхніх офіційних представників: опікунів, прийомних батьків, а також працівників тих самих дитячих закладів.

«Дорога з Лисичанська до Львова тривала майже дві доби. Зранку 24 лютого ми почали збирати діток та готуватись до евакуації. Сам шлях дався не легко, адже діти у нас різного віку, тому, якщо старші більш-менш стійко перенесли, то малечу довелось заспокоювати. Уже в суботу нас зустріли на залізничному вокзалі у Львові. Зараз у дітей триває період адаптації до нового середовища. Звісно, ми поки не розуміємо, що нас очікує далі. Однак до дітей тут особлива увага, усі ситі, а у разі потреби їм швидко надають медичну допомогу, тож щиро дякуємо за все», - поділилась спогадами працівниця Центру соціально-психологічної реабілітації міста Лисичанськ, що на Луганщині.

Служба у справах дітей Львівської ОВА на постійному зв’язку з представниками соціальних служб зі всієї України.

«Місця для розселення у нас є, а діти забезпечені усім необхідним. Зі свого боку, нам зараз активно допомагає Польща, яка приймає групи діток до себе на тимчасове проживання. Процедуру проходження кордону зараз максимально спростили, оскільки усі розуміють ситуацію в нашій країні. Разом з цим допомагають наші партнери з Італії, Іспанії, Німеччини та Словаччині», - розповів начальник служби Володимир Лис.

Для того, щоб доставити діток з вокзалу до дитячих закладів, управління транспорту та зв’язку Львівської ОВА надало автобуси. Львівщина також допомагає в організації трансферу за кордон груп дітей, які прибувають з інших областей.