1646644776 613x321 3 0 nwВід початку воєнних дій на території України чимало дитячих будинків, сиротинців, інтернатів та спецзакладів різних областей вимушені були евакуйовувати дітей задля їхньої безпеки.

Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Станом на зараз у Львівській області знайшли прихисток близько тисячі дітей, серед яких, як немовлята, так і діти старшого шкільного віку. Усіх евакуюють з Донецької, Луганської, Одеської, Харківської, Київської, Чернігівської, Полтавської областей.

«Учора до нас приїхали діти з Харківського спеціалізованого будинку дитини «Гіпократ», яким необхідна паліативна допомога. Дорога з зони бойових дій тривала майже тиждень, однак зараз діти у безпеці. Дякую усім волонтерам, департаменту транспорту за допомогу», - начальник служби у справах дітей Львівської обласної військової адміністрації Володимир Лис.

Окремі групи залишаються на території Львівщини, а решта транзитом їдуть у Польщу, Словаччину та Італію. Дітей там зустрічають та поселяють на проживання, дбають, забезпечують необхідним.

«Десь на третій день, коли до нас приїхали діти з дитбудинку Сєверодонецька, ми бачили в їхніх очах страх, невизначеність та втому. Нам важко уявити, що їм довелось пережити. Звісно, дітям ніхто та ніщо не замінить домівку, але зараз ми намагаємось усю свою турботу спрямувати на дітей, показати, що вони у безпеці. Працюємо також з психологами та медиками, щоб надати кваліфіковану допомогу», - Володимир Лис.

Наразі місця для розселення дітей є. Вони забезпечені усім необхідним, у цьому Львівщині допомагають громадські організації, волонтери, фонд UNICEF та SURGE.IMG 8899 1646644823 1620x1080 1 0