B09ED4A0 A977 4E83 9552 54D4FD09C77FУ ці доленосні для України дні весь потік інформації, яку ми щодня спостерігаємо в інформаційному просторі, зокрема у Facebook, Telegram та інших ресурсах, може легко перетворитися на небезпечну зброю.

Ми всі розуміємо, що інформація може як рятувати, так і вбивати тисячі мирних українців та військових, які сміливо і відважно боронять нашу з вами державу. Неперевірена, неофіційна інформація чи фейки стають ворожими «градами» в інформаційному полі.

Ворог робить усе можливе, щоб демотивувати та знищити нашу психологічно-мотиваційну перевагу та посіяти паніку серед людей.

Саме тому ми зобов’язані підтримувати наших захисників, розповідати про їхні перемоги, підсилювати бойовий дух та вселяти віру в спокійне майбутнє.

Звертаємося до вас та закликаємо користуватися тільки офіційними джерелами інформації, аби випадково НЕ вводити людей в оману та НЕ розповсюджувати недостовірну інформацію. 

Львівська обласна військова адміністрація готова сприяти представникам медіа в отриманні, перевірці та розповсюдженні інформації, яка може бути оприлюднена згідно з законами воєнного стану. Також ми можемо співпрацювати у спростуванні відомостей, які зумисне намагається поширити ворог, або які є неправдиві і потрапили в інфопростір випадково.

Ми закликаємо Вас до постійної двосторонньої співпраці. Разом зможемо завдавати ворогу великих інформаційних втрат та забезпечити мирне перебування вимушених переселенців у тилу. 

Просимо представників медіа, адміністраторів сторінок у соціальних мережах максимально поширювати інформацію від офіційних органів влади країни та області. Щоб захистити права і свободи громадян, закликаємо вас довіряти виключно повідомленням з офіційних каналів комунікації та активно поширювати достовірну інформацію на своїх ресурсах. Якщо у вас виникають додаткові запитання чи сумніви щодо достовірності інформації, просимо перевіряти її в пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації (+380638367460) або безпосередньо у директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської обласної військової адміністрації Дмитра Посипанка (+380977581262).

Для тих медіа, які готові активно співпрацювати з обласною військовою адміністрацією у цьому напрямку, пропонуємо встановити банер на вашому сайті, який означатиме, що ви оперуєте виключно офіційною та перевіреною інформацією (завантажити банер можна за посиланням).

Зараз не час для пошуку сенсацій, зради чи хайпу. Зараз час для об’єднання зусиль.

Щиро дякуємо вам за вашу роботу та багаторічну співпрацю.

Тільки разом переможемо зло! 

Сайт Львівської обласної військової адміністрації

https://loda.gov.ua

Актуальні сторінки з офіційною інформацією: 

Львівська обласна військова (державна) адміністрація

facebook.com/LvivskaODA

twitter.com/peopleof_action

t.me/people_of_action

instagram.com/lviv_oda

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький

facebook.com/kozytskyy.maksym.official

twitter.com/m_kozytskyy

t.me/kozytskyy_maksym_official