499B725E C5EE 4DE6 B82F 32BEEEDF16CCФранція готова надавати Україні гуманітарну та військову допомогу.  На цьому сьогодні наголосив  Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен під час зустрічі з начальником Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким, пише ЛОДА. 

«Посольство переїхало зі столиці до вашого міста і дякую Почесному консулу, що прийняв нас  у своєму приміщенні.  Наша дипломатична робота  зараз складається з таких напрямів:  ми хочемо вивезти французів з України, сприяти в наданні гуманітарної та військової допомоги Україні, а також організовувати політичні зустрічі. Ми віримо у перемогу вашої країни», - зазначив  Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні.

Максим Козицький подякував за візит і допомогу Пану Послу  і наголосив, що Львівщина є гуманітарним хабом  і саме у нас зосереджена велика кількість внутрішньо переміщених осіб.

«З початку війни українсько-польський кордон перетнули більше 600 тисяч осіб через нашу область.  Близько 200 тисяч переселенців поселили в нашому регіоні.  Завдання зараз створити тимчасові місця для проживання і забезпечити людей усім необхідним.  Також ми відправляємо гуманітарну допомогу іншим областям. Зокрема, вчора 12 вагонів вантажу повезли на схід», - розповів очільник Львівщині.

Максим Козицький підкреслив, що зараз є потреба у продуктах тривалого зберігання,  автомобілях типу «пікап»,  генераторах, спальних мішках,  ковдрах,   жилетах.

У межах розмови  очільник області  запропонував Надзвичайному і Повноважному Послу Франції в Україні провести на Львівщині "Французьку весну”.

«Люди будуть і надалі воювати за свою країну, але дуже важливо підтримувати їх морально. Нам потрібно думати також і про культуру, хтось  має очолити культурний фронт теж.  Ви можете організувати спільні концерти з українськими виконавцями, вуличні вистави. Це важливо для підтримки людей, а також ми покажемо, що не можна знищувати такі славні міста», - наголосив начальник Львівської ОВА.

На завершення зустрічі Максим Козицький акцентував на важливості  закриття неба над Україною.