1 992851443619461436 nПро це пише Коудайс Україна.

Подбайте про місце для вирощування бройлера. Для цього в перший період підійде картонний, дерев’яний ящик відповідного розміру. Дно ящика застеліть поліетиленовою плівкою і зверху насипають підстилку товщиною 5 -7 см. В якості підстилки використовуйте лушпиння соняшника, тирсу, стружку, солому чи солом’яну січку. Над ящиком встановіть лампу розжарювання для обігріву курчат потужністю 60 Вт, якщо вирощування буде проходити в клітці чи приміщенні - інфрачервону лампу потужністю 180-250 Вт. Для контролю за температурою пригодиться термометр.

В міру підростання курчат необхідно збільшити розмір їхнього «житла». На 1 м2 садять 15-18 голів.
При покупці зверніть увагу на зовнішній вигляд курчат. Вони повинні бути рухливі, мати блискучі очі, рівний дзьоб, ноги, сухий пух навколо клоаки, суху пуповину, активно реагувати на звук.
В перший день посадки курчатам добре випоювати електроліт (Електросоль). Після цього 3-5 діб випоюють антибіотики енрофлоксацинової групи. Одразу після випоювання антибіотиків курчатам у воду додають вітаміни A, D, E та комплекс 3 B. Надалі антибіотики випоюють у разі хвороби курчат.
 
В першу добу життя курчатам необхідно забезпечувати цілодобове освітлення. З 2-7 доби тривалість освітлення повинна становити 23 години на добу й 1 годину темряви. У світлий час доби освітлення можна вимикати, якщо через вікна у приміщення проходить багато світла. Необхідно забезпечити в перші 7 днів освітлення на рівні 30-40 люксів та 5-10 починаючи з 7-го дня.
 
Корм має бути свіжим та доброякісним. Для одержання кращих результатів рекомендується використання готових комбікормів у вигляді дрібної крупки (стартер) і гранули (гровер та фінішер). Важливо постійно забезпечувати курчат свіжою водою. Необхідно стежити за чистотою поїлок та годівниць. У них не повинно бути посліду, залишків закислого або запліснявілого корму. Оптимальна вологість повітря при вирощуванні курчат 60-75%.
 
Слідкуйте за температурою повітря. Для контролю використовуйте термометр. Незалежно від способу вирощування (в клітках чи на підлозі) в зоні вирощування рекомендована температура: 33-33,5˚С. До 7-го дня температуру знижують до 29,5˚С. Після 28 дня вирощування температуру знижують до 22˚С.
 
Показником комфортної температури для курчат є їх поведінка. Якщо курчата скупчуються або малорухливі - їм холодно. Якщо лежать на підлозі розпустивши крила, розкриваючи дзьоб, важко дихають - їм спекотно.
 
Дотримуйтесь рекомендацій наведених в таблиці
1 684885431877898 8189635161539514271 n
 
Для професійної консультації рекомендуємо звернутись до наших спеціалістів.
 
Контакти на сайті : www.koudijs.ua