5c00d9cbe3029Як повідомив радник очільника Львівської ОВА Олег Радик, 20 грудня з посади звільнили головного податківця Львівщини Андрія Щербака.

Працівників львівської податкової неодноразово викривали на незаконному відшкодуванні ПДВ. Ще в серпні у Львівській ОВА заявляли, що з 1 січня 2022 року податкова області відшкодувала 129 млн грн 13 підприємствам на Львівщині, які не мають жодного працівника. 

21 грудня стало відомо, що виконувачем обов’язків начальника Головного управління ДПС у Львівській області призначили Флиса Андрія Степановича, начальника відділу контролю за відшкодуванням ПДВ.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький відреагував на ці звільнення та призначення. Він, зокрема, розкритикував народного депутата України і голову Комітету ВРУ з питань фінансів Гетьманцева через його “переможний” допис про відсторонення керівництва львівської податкової у повному складі. 

Зокрема через те, що перевірки ДПС відбулись лише через пів року з того часу, як Львівська ОВА вийшла у публічний простір з підозрою керівництва Львівської ДПС у непрозорому відшкодуванні ПДВ.

“За дивним збігом обставин всі перевірки та відповідні рішення виконувачка обов’язків голови ДПС України Тетяна Кірієнко провела за один день – аж у другій половині грудня. Аж через пів року після того, як підприємці на кожному куті неофіційно розповідали про схеми у стінах Львівської ДПС. Через пів року після великої кількості публікацій у ЗМІ про перерахування коштів фіктивним компаніям”, – написав Козицький. 

Очільник Львівської ОВА зазначив, що очільник Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики та очільниця ДПС України мали б моментально реагувати на подібні факти зловживань і порушень.

“Чому новий керівник Львівської ДПС знову з приставкою в.о.? Сподіваюсь, що він не перейме досвід роботи колишнього виконувача обов’язків голови львівських фіскалів, який працював під вашим чуйним керівництвом. Також дуже б хотів публічно почути думку щодо цієї ситуації і Міністра фінансів України Сергія Марченка”, – зауважив він. 

Козицький додав, “щоб не повторювались подібні ситуації, недостатньо відсторонити та звільнити, а слід довести справу до логічного завершення – щоб усі винні були покарані згідно з законом”.