Форпост

Упродовж поточного року спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено майже 260 адміністративних протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. За наслідками судового розгляду 224 протоколів 200 посадових осіб визнано винними та застосовано покарання у вигляді штрафу, в окремих випадках застосовано конфіскацію незаконно отриманого доходу.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Крім того, органами прокуратури Львівської області як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції вжито заходів з метою притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб за діяння чи бездіяльність, які не утворюють складу адміністративного та кримінального правопорушення.

Так, упродовж 2016 року прокурорами внесено 211 подань в порядку ст.65 Закону України «Про запобігання корупції». За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 92 посадові особи. Також на вимогу прокурорів у 36 органах місцевого самоврядування створено постійні комісії з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, поводження з майном, що може бути неправомірною вигодою/подарунками та визначено відповідальних осіб з питань запобігання корупції.

До прикладу, за результатами вивчення викладених фактів у ЗМІ, прокуратурою Львівської області внесено подання щодо проведення службового розслідування з питань законності набуття права власності на дорогий транспортний засіб, який відображено в електронній декларації керівником одного із структурних підрозділів Шевченківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області, який відображено в електронній декларації. Вказане подання на даний час перебуває на розгляді.