1 2718261826121Вертеп відвідав також Західне територіальне управління Національної гвардії України.

Як повідомила пресслужба Львівської ОВА, цьогоріч департамент з питань культури, національностей та релігій продовжив минулорічний проєкт "З піснею до перемоги". До співпраці запросили творчі колективи та людей мистецтва. 9 січня артвертеп "Авантюра" відгукнувся на цю пропозицію та в межах згаданого проєкту завітав до Західного територіального управління Національної гвардії України. 

"Цікавим є те, що у складі вертепу - люди різних професій, яких кілька років тому об'єднала любов до українських традицій, до культури. Серед них є і двоє військових-добровольців, які захищають Україну", - зазначають у департаменті.

Відтак, українським військовим представили дійство з колядками у стилі мілітарі. Також артвертеп "Авантюра" побував у всіх військових частинах на Львівщині.

"Я ще змалку дуже люблю Різдвяні свята, власне, через традиції, через колядки і вертеп. Ці традиції додають святам особливої атмосфери, роблять їх цікавими і веселими. Я мобілізований і цього року зустрів Різдво не вдома, а на службі з побратимами. Чесно зізнаюся, що не сподівався, що випаде нагода відчути справжнє свято. А тут і Святвечір, і колядки, і вертеп, а ще й професійний! Добре, що вдалося трохи емоційно перезавантажитися, це допоможе продовжити службу з новими силами", - поділився враженнями нацгвардієць Андрій.

1 8939213802321

1 9832138912312

1 92328218321982