1 647846287628732Раніше Юрій Бутусов знову наголосив, що система блокування податкових накладних та ручного відшкодування ПДВ є корупційною.

Український журналіст Юрій Бутусов оголосив збір інформації від підприємців про факти зловживань при ручному відшкодуванні ПДВ перед зустріччю з головою комітету ВР з питань податкової політики Данилом Гетманцевим.

“Голова комітету Верховної Ради з питань податкової політики Данило Гетманцев вважає неправдивою мою заяву, що система блокування податкових накладних та ручного відшкодування ПДВ, одним з авторів якої він є, є корупційною. І запрошує на засідання тимчасової слідчої комісії парламенту.

Я вдячний за таку відкритість, і тому приймаю цю пропозицію, відвідаю засідання. Прошу усіх підприємців, які стикнулись з незаконним блокуванням податкових накладних та з затримками відшкодування ПДВ, звернутись до мене та повідомити факти, які я оприлюдню на засіданні комітету парламенту. Джерела інформації можуть бути публічними або не публічними.

Думаю, що така публічна подія зможе дещо змінити у цій системі, яка, я переконаний, є корупційною та шкідливою для держави та економіки. Буду чекати на запрошення на наступному тижні, повідомлю про це”, – зазначив Бутусов.

Раніше журналіст опублікував заяву, де зазначив, що система блокування податкових накладних та ручного відшкодування ПДВ, (одним з авторів якої є Гетманцев), – корупційна.

У своїй статті Юрій Бутусов повідомив, що в.о. начальника податкової служби Києва Оксана Датій отримала підозру за незаконні рішення про відповідність або невідповідність критеріям ризиковості платників податків, та у незаконних схемах відшкодування податку на додану вартість. Безпосередньо Датій очолювала сумнозвісну комісію з питань реєстрації податкових накладних, а Київ контролює велику частину цих операцій.