1 76725312653362Офіс підтримки родин військовослужбовців розпочав свою роботу у червні минулого року.

В Офісі підтримки родин військовослужбовців, який працює у Львові, розповіли одну з історій звернення до них по допомогу. Літній чоловік, син якого на передовій, потрапив у лікарню – йому ампутували ногу і чоловікові потрібна була допомога, щоб дістатися додому, пише пресслужба Львівської ОВА.

«До нас, в Офіс підтримки родин військових, звернувся батько військовослужбовця – написав листа. Син на передовій, а він, вже літній чоловік, потрапив у лікарню, йому ампутували ногу. І тепер треба якось додому дістатись, на 3-ій поверх без ліфта, і по хаті пересуватись», – розповіла працівниця Офісу Уляна Сурмай.

Так, працівники звернулися по підтримку до друзів Офісу: волонтери благодійної організації «Центр волонтерства та захисту» знайшли для дідуся візок, а завдяки допомозі Служби автомобільних доріг Львівщини його перевезли з лікарні до квартири.

«Перемога у простих речах, які ми щодня робимо один для одного», – додала Уляна Сурмай.

Нагадаємо, що Офіс підтримки родин військовослужбовців у Львові створили на підставі наказу начальника Львівської ОВА Максима Козицького. Офіс виступає консультативно-дорадчим органом при адміністрації та взаємодіє також з Територіальними центрами комплектування і соціальної підтримки, військовими формуваннями, правоохоронними органами, територіальними органами Пенсійного фонду України, органами місцевого самоврядування та соціального захисту населення у Львівській області.

Фахівці Офісу проводять первинну консультацію, щоб визначити, як саме людині можна допомогти, формують пакет документів та передають їх у відповідні органами для вирішення проблеми. Тут надають також допомогу близьким та родинам військовослужбовців, які хочуть отримати соціальні виплати чи знайти своїх рідних у реєстрах зниклих безвісти чи полонених.

Сюди за допомогою можуть звертатись військовослужбовці, добровольці, резервісти, ветерани російської-української війни та члени їхніх сімей.

За вісім місяців роботи в Офісі опрацювали понад 1500 звернень:

  • 40% звернень – проходження військової служби (мобілізація, відпустки, ВЛК, звільнення тощо);

  • 35% - щодо зниклих безвісти, полонених, загиблих;

  • 25% - соціальне та пенсійне забезпечення.

«Це єдиний простір, де військові, резервісти, ветерани російсько-української війни та члени їхніх родин адресно отримують необхідну допомогу:

  • Допомога з отримання соціальних виплат;

  • Супровід родин безвісти зниклих, полонених та загиблих;

  • Безкоштовний адвокатський супровід;

  • Психологічна підтримка

Також Офіс вирішує проблеми гуманітарного характеру, пошуку житла та інших труднощів, з якими зіштовхуються рідні військовослужбовців у час війни. Ідея Офісу – це об’єднання представників різних інституцій – Збройних сил України, соціальних працівників, працівників Пенсійного фонду, юристів, психологів, волонтерів, для надання дієвої допомоги військовим та їх сім’ям в одному місці», – розповіла керівниця Офісу Анна Кузюта.

Адреса установи – м. Львів, вул. Коперника, 17, Палац мистецтв, 2-ий поверх. Офіс працює у робочі дні тижня з 10.00 до 18.00. Зателефонувати можна за номером +38 068 260 68 15.

У телеграм-каналі Офісу можна знайти корисну інформацію від юристів, психологів та інших спеціалістів, а також історії звернень до Офісу. Приєднатися до телеграм-каналу можна за посиланням -https://bit.ly/3Yt8yRV