1 36278367175127652162Йдеться про земельну ділянку площею майже 4 га – територію колишнього табору “Ластівка” на вул. Лікарська.

Галицька окружна прокуратура міста Львова подала до суду позов в інтересах держави щодо скасування рішення селищної ради та повернення незаконно проданої земельної ділянки вартістю понад 155 млн грн.

Брюховицька селищна рада, всупереч законодавству, незаконно розпорядилася землями державної власності, які належать до об’єкта природно-заповідного фонду та передані у постійне користування філії Державного спеціалізованого лісогосподарського підприємства “Ліси України” “Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр”.

“Своїм рішенням селищна рада відчужила земельну ділянку площею майже 4 га, яку на підставі договору купівлі-продажу незаконно було передано у власність юридичній особі”, – додають у прокуратурі. 

Львівська активістка Юлія Лацик зазначає, що прокуратура подала позов проти скасування всіх рішень Брюховицької селищної ради. Кримінальне провадження за ознаками службового підроблення документів щодо цієї території було відкрите що 2017 року.

За її словами, йдеться про територію колишнього табору “Ластівка” на вул. Лікарська (т.зв. землі “Димінського”).

1 362735765436525423

“Схема звична. Будівлі за шахрайською схемою “добродії” придбали через Фонд держмайна, ну а далі прийшли по землю в БСР. Прийшли з класичним набором слів “під відпочинковий комплекс з реабілітаційним центром, рекреація, оздоровлення” …як завжди – все для “блага” людей… Звісно, райці надали їм територію. Спочатку в оренду (2016 р.), а вже за рік(2017 р.) продали їм землю за смішною ціною: 850 ₴ за 1 сот.” – вказує активістка. 

Лацик зазначає, що Брюховецька селищна рада продала те, що їй не належало – землі лісового фонду. На її думку, так сталося через те, що за часів союзу такі землі державні лісові території надавали в користування таборам, санаторіям, котрі межували з лісом, проте розпорядником долучених лісів завжди залишався державний лісгосп.

“Скориставшись наслідками пострадянського балагану в сфері облікової документації, БСР взялась приписувати такі лісові території собі та незаконно ними розпоряджатись. Так гектари державних лісів поопинялись в приватній власності. От прокуратура в судовому порядку, тепер, навздогін і намагається повертати такі лісові території їх законному розпоряднику – Державі. До речі, ідентична схема дерибану була застосована брюховицькими райцями до лісових територій Супутника та Енергетика”, – додає активістка.

1 76326387126382736273