1 682471424628746271462Верховний Суд залишив без змін рішення Львівського апеляційного суду у справі щодо смерті 12-річного хлопчика Романа Кулака через лікарську недбалість. Хірурга Жидачівської лікарні Юрія Михайлюка та інфекціоністку Ганну Чущак визнали винними у смерті дитини.

Про це повідомила адвокатка Галина Янко.

"Верховний Суд залишив без змін рішення як Миколаївського районного суду, так і Львівського апеляційного суду в тому, що двоє лікарів, зокрема хірург Жидачівської лікарні Михайлюк Юрій та інфекціоністка Чущак Ганна винні у смерті дитини, хлопчика Ромчика Кулака. Тепер довіку хірург матиме неспокутуваний гріх за смерть дитини, бо те, що він витворяв на судових процесах, то негідне людини в професії лікаря. Спочивай в спокої, дитино", — каже Галина Янко.

П'ять років тому Роман Кулак потрапив у Жидачівську лікарню. Там в нього діагностували тепловий удар та згодом гастрит. З Жидачівської районної лікарні дитину доправили до Львова. Батько хлопця каже – там йому діагностували заворот кишківника. Врятувати Романа не встигли. 27 червня 2017 року хлопець помер.

Комісія МОЗ підтвердила, що саме непрофесійні дії медиків у Жидачівській районній лікарні спричинили смерть дитини. 53-річному хірургу Юрію Михайлюку присудили три роки позбавлення волі із забороною займатися лікарською діяльністю на той самий термін. Водночас суд задовольнив клопотання Юрія Михайлюка та застосував закон про амністію.

79-річній черговій лікарці Ганні Чущак суд присудив два роки позбавлення волі, звільнивши від покарання на іспитовий термін 1 рік.

Цей вирок адвокат Юрія Михайлюка оскаржив. Львівський апеляційний суд, а тепер і Верховний Суд залишили рішення першої інстанції без змін.