1 642871628746187462У ВПУ № 29 м. Львова відкрили новий навчально-практичний центр інформаційних та комп'ютерних технологій.

Створення центру стало можливим завдяки співпраці та підтримці Міністерства освіти і науки України, департаменту освіти і науки ЛОВА, ЛМР, Львівського ІТ Кластера, програми EU4Skills: «Кращі навички для сучасної України», Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), НМЦ Професійної освіти Львівщини, повідомили у департаменті освіти і науки Львівської ОВА.

«Це перший навчально-практичний центр IT-спрямування у системі професійної освіти. Вважаю, що нам вдалось реалізувати дуже класний проєкт. Звісно, це вийшло завдяки спільній праці всіх зацікавлених сторін. Останнім акордом стало оснащення STEM-лабораторії, яку вдалося відкрити завдяки сприянню МОНу та підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Приємно, що вже зараз ми бачимо позитивний feedback у процесі навчання студентів за оновленою програмою і на сучасній технічній базі. Переконаний, що зовсім скоро наші випускники будуть працювати у провідних компаніях IT-індустрії. Подяка всім причетним!» – зазначив Іван Пикус, начальник відділу профтехосвіти, інновацій та дистанційного навчання департаменту освіти і науки ЛОВА.⠀

Відкриття НПЦ відвідали заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній, генеральна директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік, перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска, начальник відділу профтехосвіти, інновацій та дистанційного навчання департаменту освіти і науки ЛОВА Іван Пикус, начальниця відділу професійної освіти департаменту розвитку ЛМР Олена Грицак, директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області Володимир Бобко, заступниця директора НМЦ ПТО у Львівській області Наталія Рибак, співзасновник компаній EdPro Андрій Табачин, представниці львівського ІТ кластера Катерина Ференс та Юлія Цимбала.

Вище професійне училище №29 взяло участь у конкурсі щодо розроблення концепції впровадження компетентнісного підходу до навчання у закладі професійної (професійно-технічної) освіти в межах програми EU4Skills: «Кращі навички для сучасної України». Було виділено обладнання для створення STEM-лабораторії.

Нагадаємо, що над створенням навчально-практичного центру почали працювати декілька років тому та залучали до цього команди експертів. Завдяки співпраці із департаментом освіти і науки Львівської ОВА наприкінці минулого року облаштували сучасний кабінет математики, оснащений інтерактивною сенсорною панеллю.⠀

У 2021 році завдяки проєкту Lviv IT Cluster Academy та підтримці ЛОВА і ЛМР створили ще й дві комп'ютерні лабораторії. Після оновлення та підсилення матеріально-технічної бази училища стала можливою модернізація навчальної програми за спеціальністю «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення». Вже у вересні 2021 року студенти вперше навчались за цією оновленою програмою і мали можливість перейняти досвід у працівників провідних львівських ІТ-компаній.

Науково-практичний центр інформаційних та комп'ютерних технологій створили на базі кабінету математики, двох комп'ютерних лабораторій та STEM лабораторії. В них активно проходять заняття, а студенти вже з перших днів почали працювати над своїми проєктами.

«Створення сучасних лабораторій із сучасним обладнанням, модернізація освітніх програм, залучення до навчального процесу, професійно-теоретичної та практичної підготовки фахівців з ІТ-галузі розширює можливості наших студентів. Така якісна підготовка молоді дає змогу задовольнити потреби регіону в ІТ-фахівцях», – зазначив Роман Стецький, директор Вищого професійного училища № 29.

1 84921794728941444

1 86472842687468724

1 6478161782468762874

1 7627416471824618724

1 8914681264872468127

1 841874264264284627421