1 1759Його хвороба трапляється в однієї людини з тисячі.

Завідувач кардіологічного відділення Лікарні Св. Пантелеймона 1 ТМО Львова Василь Процько розповів, що 38-річний Віктор тяжко хворіє. Кілька років тому у нього виявили рідкісне генетично детерміноване захворювання серця - гіпертрофічну кардіоміопатію з обструкцією вихідного тракту лівого шлуночка ІІІ-ІV ступеня. 

“Пацієнт приїхав до нас з села Снігурівка Миколаївської області. Каже, що для нього 8 місяців в окупації - були як ціла вічність. Адже жодної адекватної допомоги від окупантів, жодних ліків не міг отримати в той час, як хвороба тяжко прогресувала”, - зазначає лікар. 

Чоловік згадує, що не міг вже самостійно пересуватися кімнатою через задишку та запаморочення. А через глибоку декомпенсацію хвороби йому вже відмовляли в радикальній операції.

Чоловікові після тижня інтенсивного консервативного лікування в Центрі серця та судин ТМО м. Львова провели алкогольну абляцію септальних вінцевих артерій. Це альтернативний сучасний метод.

Вже через кілька днів після ендоваскулярного втручання пацієнт спокійно ходить без задишки і жодного дискомфорту й каже: "наче на світ знову родився". 

Попереду на нього чекає реабілітація і повернення в рідну Снігурівку.

Нагадаємо, жінка, яку рік тому доставили до лікарні у Львові з інфарктом, зараз вже підкорює гірські вершини.

1 12398

1 2857

1 2387

1 487