1 8734743298472983422Працівниками головного управління Держгеокадастру у Львівській області продовжується робота з перетворення матеріалів Державного фонду із землеустрою та оцінки земель в електронну форму, відповідно до доручення в.о. Голови Держгеокадастру Сергія Завадського.

Зокрема, з червня 2022 року перетворено в електронну форму понад 100 тисяч таких документацій на території Львівської області, ця робота здійснюється постійно. Впродовж цього року землевпорядниками Львівщини опрацьовано понад 24 тисяч документацій.

«Оцифрування паперових документацій – один з кроків України при переході до цифрового урядування, сприятиме подальшому розвитку земельних відносин, додатково усуває корупційні ризики, створить зручні умови для громадян при зверненні за потрібними матеріалами», - зазначає Андрій Кавецький, начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області, цитує пресслужба відомства.

Перетворення усіх матеріалів Державного фонду документації із землеустрою в електронний вигляд забезпечить:

  • оперативний та швидкий пошук;
  • зниження корупційних ризиків;
  • введення оперативного моніторингу використання та надходження документації із землеустрою до Державного фонду.

Нагадаємо, Державний фонд  документації із землеустрою та оцінки земель формується на основі збору, обробки, обліку матеріалів, отриманих в результаті здійснення землеустрою.

Положення про Державний фонд документації із землеустрою затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2004 року № 1553.

Юридичні та фізичні особи мають право користуватися матеріалами  Державного фонду документації із землеустрою   з дотриманням вимог Закону України «Про землеустрій», «Про доступ до публічної інформації», інших законів України й Положення про Державний фонд документації із землеустрою.