1 238741826874268472Воїни кажуть, що могли його вбити, але вирішили залишити живим. Нашим військовим полонений передав багато важливої інформації про плани противника.

Воїни, які обороняють Бахмутський напрямок, взяли в полон російського загарбника завдяки квадрокоптеру. За допомогою дрона вони відслідкували його позицію, прикріпили записку з надписом: «Здавайся, йди за мною» і скинули послання окупанту. Той пояснював, що за це його розстріляють свої ж військові, але йому вдалось перейти з позиції росіян на позиції ЗСУ.

«Ми могли його вбити, але вирішили залишити живим, адже вдалось детально з’ясувати, де дислокується ворог та що планує російське командування», – розповідає наш військовий.

«Окупант у полоні. Бездоганно виконана операція нашими захисниками на Бахмутському напрямку та її результат. Так працюють дрони у надійних та вмілих руках українських воїнів! Як бачите, кожен квадрокоптер, придбаний завдяки Благодійному проєкту “Пташки Перемоги”, виконує свою місію. Дякуємо донорам ініціативи та усім, хто долучається!» – повідомляє Олександр Тіщенко, начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки.

«Саме цей коптер ми передали захисникам на лінію фронту від жертводавця з Чехії. Його звати Стас. Він українець. Стас долучився місяць тому і передав 30 дронів в рамках проєкту «Пташки Перемоги». І таких людей сотні, які щодня дзвонять, пишуть і пропонують свою фінансову підтримку для закупівлі дронів», – розповідає Ігор Дулин, засновник ГО «Добро.Дій» та ініціатор благодійного проєкту «Пташки Перемоги».

 

За півтора місяця в рамках проєкту вдалося передати 165 дронів у військові частини Національної гвардії України, Збройних сил України, Національної поліції України, Державної прикордонної служби України.

 1 8299878927947218947

«Пташки Перемоги» – всеукраїнський благодійний проєкт, який реалізовує Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки на чолі з Олександром Тіщенко спільно з громадською організацією «Добро. Дій».

Це вже другий проєкт у співпраці зі Львівською ОВА та міжнародними фондами. Попередньо волонтери разом із небайдужими людьми зібрали тисячу машин в межах проєкту «1000 автомобілів свободи» та передали їх на потреби армії.

Підтримати фінансово благодійний проєкт «Пташки Перемоги» можна за реквізитами:

  • Реквізити ГО «Добро.Дій»

  • Код отримувача: 42020726

  • Назва Банку: АТ КБ «ПриватБанк»

  • Рахунок отримувача у форматі

  • IBAN: UA173052990000026005011008743

  • Валюта: UAH

  • Карта «Добро.Дій» 5169330520641835