1 0857Особливий приємний смак і виняткова корисність зробили квас напоєм, що пройшов крізь тисячоліття. Саме таким справжнім квасом традиційної технології виробництва з натуральних складників нині втамовує спрагу українців тернопільський виробник «Опілля».

Напій зі збродженого пророслого зерна відомий людству щонайменше від 5-го тисячоліття до нашої ери. На багатих землях, що входять до складу сучасної України, з часу найдавніших цивілізацій жили землероби, які майстерно вирощували й жито та ячмінь. Саме ці злакові місять складові, необхідні для приготування традиційного квасу. За останнє тисячоліття від напою, яким у 989 році князь Київський Володимир Великий наказав пригощати люд з нагоди хрещення Київської Русі, квас став традиційним, звичним і улюбленим напоєм українців.

Не загубився квас у вирі тисячоліть, а навпаки здобув популярність через свій особливий приємний смак, натуральність інгредієнтів та багатогранну користь. Саме такими якостями володіє справжній квас “Домашній” від «Опілля».

У спекотний день квас від тернопільського виробника прекрасно втамує спрагу. Крім приємної прохолоди, квас «Домашній» збадьорить і додасть сил. Напій активізує обмін речовин, результат чого – відчутний приплив сил вже після перших ковтків «Домашнього». Загалом користь квасу багатогранна. Зумовлена вона натуральним бродінням за допомогою високоякісних дріжджів, які використовує тернопільський виробник. У процесі бродіння в «Домашньому» квасі від «Опілля» утворюється щонайменше 10 корисних амінокислот. Завдяки цьому квас може не тільки збадьорити у спеку, а й забезпечити триваліший ефект. Квас натурального бродіння пригнічує шкідливу мікрофлору кишківника і покращує корисну, посилюючи загальну опірність організму, тобто сприяючи підвищенню імунітету. Доречним буде квас і в час обіду. Напій активізує роботу травної системи, стимулюючи кислотність шлунка та допомагаючи перетравлювати м’ясну їжу. А ще квас містить вітаміни С, Е і групи В, а також численну кількість корисних мікро- і макроелементів, серед яких кальцій, фтор, магній, залізо.

Таку користь квасу забезпечує природне бродіння без додавання жодних штучних компонентів: ніяких підсолоджувачів, підсилювачів смаку, барвників чи іншої «хімії» у квасі «Домашній» від «Опілля» немає. Для приготування квасу тернопільський виробник використовує тільки передбачені традиційним українським рецептом натуральні інгредієнти, як от концентроване квасне сусло, тобто житнє борошно, житній та ячмінний солод, дріжджі та чисту питну воду. Цукру, надмірна кількість якого сповільнює процес живого бродіння, у квасі «Домашній» рівно стільки, щоб забезпечити процес природного бродіння. Це у 2,5 раза менше, ніж у солодких газованих водах на ароматизаторах.

Справжній квас від  «Опілля» – це натуральний продукт живого бродіння, що ввібрав у себе всю користь зерна і тисячолітню мудрість наших предків. Прохолодний квас «Домашній» від «Опілля» – це втілення української традиції, яким втамовувати спрагу люблять і сучасні українці.