1 98743Усі охочі можуть пройти безкоштовне короткотермінове навчання з подальшим стажуванням.

Навчання організували за підтримки міжнародних партнерів. Реєстрація на курси триває до 31 травня. Про це під час брифінгу в Офіційному медіацентрі при Львівській ОВА розповіла Наталія Рибак, заступниця директора навчально-методичного центру професійної (професійно-технічної) освіти у Львівській області.

«Професійна освіта Львівщини активно долучилася до відновлення економіки шляхом навчання дорослих з подальшим працевлаштуванням на підприємствах області. В нашому регіоні опинилась велика кількість внутрішньо переміщених осіб, які втратили місця роботи і яким треба було дати новий шанс», - зазначила Наталія Рибак.

Львівщина перша в Україні запровадила короткотермінові курси для дорослих. Зокрема, 2022 року в Кодексі законів про працю було впроваджене поняття часткових кваліфікацій, що дозволило організовувати таке навчання.

На цьому шляху Львівщину підтримав Європейський Союз, Програма розвитку ООН та інші благодійні фонди, які здійснюють психологічну і фінансову підтримку внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій населення, допомагають їм перенавчатися. Така співпраця продовжується.

Зараз стартував новий набір для проходження безкоштовного навчання на короткострокових курсах та подальшого стажування за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Німеччини через Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Навчання відбуватиметься за такими професіями:

  • швачка;
  • кухар-сушист;
  • електрогазозварник;
  • токар;
  • столяр.⠀

Учасників, які до 31 травня 2023 року пройшли реєстрацію, запросять на вебінар з основ працевлаштування та співбесіду для подальшої участі у навчанні та стажуванні. Докладну інформацію можна знайти за покликанням.

«У межах цієї програми також є можливість навчати наших захисників і захисниць, які отримали поранення під час війни та які потребують підтримки і перепідготовки», - додали в ОВА.