1 98723Інші громади закликали не зволікати. 

Сьогодні, 1 червня, у Києві, відбулося засідання Правління Всеукраїнської Асоціації об'єднаних територіальних громад,  повідомив голова Львівського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ Василь Коваль. 

На засіданні розглянули питання про вступ громад до Всеукраїнської Асоціації ОТГ. У травні до Асоціації вступили ще 29 громад, з яких 7 - із Львівської області. Це Стрийська міська ТГ, Бориславська міська ТГ, Миколаївська міська ТГ, Камʼянка-Бузька міська ТГ, Красненська селищна ТГ, Стрілківська сільська ТГ та Боринська селищна ТГ.

Крім того, на засіданні:

  • Валентина Полтавець доповіла про діяльність Асоціації в травні;
  • заслухали заяву Валентини Полтавець про звільнення з посади виконавчої директорки за власним бажанням;
  • призначили виконавчим директором Всеукраїнської Асоціації ОТГ Тараса Добрівського; 
  • обговорили підтримку деокупованих громад Херсонської та Миколаївської областей;
  • підтримали пропозицію створення платформи деокупованих громад;
  • призначили дату проведення загальних зборів Асоціації у 2023 році — 10-11 серпня.

Основним питанням засідання були вибори голови Всеукраїнської Асоціації ОТГ у звʼязку із закінченням трирічного терміну перебування на посаді.

“Дякую громадам Львівської області за підтримку та за свідоме рішення про Вступ до Всеукраїнської Асоціації ОТГ. Закликаю інші громади не зволікати, вступати в Асоціацію та користуватися всіма послугами, що надає Асоціація (семінари, навчання, круглі столи, форуми, участь у фахових мережах, оперативне інформування змін до законодавства, кращі практики, підтримка закодованих ініціатив тощо)”, - підсумував Коваль.