34113Загороза Запорізької атомної електростанції та теракт з боку російських окупантів - головна тема соціального фотопроекту, який влаштуввли французькі актори разом із українськими переселенцями. Серед них: Жан Жером Еспозіто - французький актор театру та кіно, а також діти українських переселенок( Воронцов Прохор і Беник Софія), які через повномашстабне російське вторгнення тимчасово мешкають на півдні Франції.

У своєму фотопроекті, митці одягнееі у протирадіаційні костюми та з противогазами, на тлі кораблів у місті Ля Сьйта (Марсель) намагаються привернути увагу французького суспільства до наслідків ядерного удару, який планують здійснити російсткі окупанти на території України.

Програма Вечорів української культури в місті Ла Сьота:

7 липня з 19:00 Музичний гурт «Калина». Музиканти виконають для вас українські пісні в джазовій обробці.

Поетичний твір французького актора Яна ле Корре. Автор читатиме тексти про трагедію Чорнобильської катастрофи та її наслідки для України та світу. А також буде візуально-фотографічний соціальний перформанс на тему російських окупантів, які підривають вибух на Запорізькій АЕС.

8 липня з 19:00 до 00:00: Презентація української вишивки від українського дизайнера Наталії Бреус.

Показ українських вишиванок від українського дизайнера. Запальний DJ-сет від українського DJ Dimitri Dir.

9 липня з 19:00 до 00:00: Театр імпровізацій від колективу акторів. Марсель, (автор: Жан Жером Еспозіто DJ, фінальний сет, DJ Dimitri Dir).

Усі кошти, зібрані на заході, будуть спрямовані на підтримку України.

1213

23232

4313114

41141413

4313131