8493943Сьогодні, 9 серпня, у центрі протезування та реабілітації Superhumans Center відбулася екскурсія на кріслах колісних для власників ресторанного, готельного бізнесу та ритейлерів (власників торговельних центрів та мереж).

Як повідомляє пресслужба Львівської обласної ради, участь в екскурсії взяли також представники влади: заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, начальник Львівської ОВА Максим Козицький, депутат обласної ради Ростислав Добош. 

Як наголосив Юрій Холод, поки кожен з нас не зрозуміє, як це рухатися на кріслах колісних, доти не змінимо нашу країну в напрямку безбар’єрності для людей з інвалідністю.

«Бізнес і влада мають створити належні умови для мобільності Захисників і Захисниць, а також цивільних людей, які постраждали від війни.

Під час реконструкцій інфраструктурних об’єктів комунальних закладів обласної ради ми обов’язково влаштовуємо сучасні пандуси та інклюзивні вбиральні. Це ж рекомендуємо робити і підприємцям.

Нещодавно на Львівщині біля пунктів пропуску було ВСТАНОВЛЕНО модульні санітарно-сервісні приміщення, де створені умови і для людей з інвалідністю.

Однак, на жаль, зараз велика кількість об’єктів соціальної інфраструктури і бізнесу в області не відповідають вимогам безбар’єрності. Тому разом із іноземними партнерами продовжуємо працювати над створенням гідних умов для людей з інвалідністю», – підкреслив Юрій Холод.

Учасники під час екскурсії відчули на собі, з якими барʼєрами стикаються люди з інвалідністю у кріслах колісних, та обговорити з фахівцями, як зробити бізнес доступним для всіх клієнтів.

«Основна мета нашого заходу, щоб ресторани, кінотеатри, аптеки, магазини, готелі стали максимально доступними для людей з інвалідністю. Бо розуміємо, що ми будуємо Україну, де житимуть дуже багато людей з інвалідністю. Маємо зробити максимально безбар’єрним і доступним наше середовище для людей, які повертаються з війни або набули інвалідності внаслідок будь-чого», – наголосила СЕО проєкту Superhumans Center Ольга Руднєва.

Після екскурсії відбулася лекція громадської активістки, лідерки ГО «Група активної реабілітації» Уляни Пчолкіної про те, як відповідати вимогам доступності та безбар’єрності.

«Ми тепер країна людей з інвалідністю, маємо до цього належно ставитися і створювати умови для нормального життя, роботи, відпочинку. Інвалідність є лише там, де є бар’єри. Там, де нема бар’єрів – ми однакові», – сказала Уляна Пчолкіна.