943893498Львівська письменниця та казкарка, лауреатка премії ім. Н. Забіли Леся Кічура готує до видання 9-ту авторську книгу казок. До збірки увійдуть нові різдвяні тексти, написані цього літа. Вихід книги заплановано на вересень.

«Це мабуть найдивніше літо у моїй письменницькій творчості, – зізнається казкарка. – Адже, коли на календарі був липень і за вікном стояла 30-градусна спека, у моєму кабінеті лунала різдвяна музика і я писала святкові казки на різдвяну тематику. Створити їх у достатній кількості для наповнення цілої збірки було ще тим завданням, але я мусила впоратися неодмінно. Вирішила для себе – пишу казки попри війну! Адже дитинство неодмінно має бути чарівним та дивовижним. Пригадую, як неймовірно тепло та щиро читачі приймали нашу крайню збірку «Дух Різдва», котру ми презентували в листопаді 2022 року. Тоді наклад книги довелося поновити вже через півтора місяці. Тож цього разу також вирішила створити збірку текстів святкової тематики аби у час різдвяних свят діти мали найбільше радості – читати в родинному колі наші нові казкопригоди.

Радію, що моєю творчою партнеркою у цьому проєкті стала неймовірна українська художниця Олена Завітайло, котра вже понад 8 років разом із родиною мешкає в Іспанії. У художньому доробку ілюстраторки моя книга вже 55-та за рахунком. Тож я дуже сподіваюся, що читачі також її любитимуть, бо я її люблю вже на етапі творення.

Ця збірка буде витримана у стилі наших попередніх книг – з кольоровими малюнками та чарівними розмальовками для малечі».

49949

Нагадаємо, нещодавно збірка «Добрі мамині казки. Найкращі» Лесі Кічури посіла 1 місце у книжковому конкурсі від Львівської ОДА «Книжкова Львівщина». Також на своїх сторінках у соцмережах авторка писала, що обирає тексти до проєкту підручника для читання у 2-му класі за програмою «Нова українська школа».

834034