478834Сьогодні, 28 серпня, у с. Воля-Баранецька Бісковицької громади Самбірського району відкрили новий дитячий садок, у якому зможуть навчатися 75 дітей.

Про це повідомив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

"Дитячий садок - це те, з чого починається наше життя!
В сьогоднішнє світле релігійне свято Успіння Пресвятої Богородиці маю нагоду відкрити новий садочок у селі Воля-Баранецька Самбірського району!" - зазначив Бучко.

До слова, на території громади функціонує 4 заклади дошкільної освіти, які не мали змоги забезпечувати потреби населення в охоплені дітей дошкільною освітою. Тому у 2021 році розпочалась реконструкція будівлі у с. Воля-Баранецька.

67347832

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОВА, за період 2021-2023 років на реконструкцію садочка загалом скерували майже 19,3 млн грн, з них: 11 млн 494 тис. 342 грн – з обласного бюджету, 3 млн 190 тис. 596 грн – з місцевого бюджету (громади) та 4 млн 600 тис грн – донорських коштів.

Відкриття нового ДНЗ відвідаі начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Ще у 2021 році ми поставили собі за мету забезпечити усіх діток Бісковицької громади можливістю навчатись у садочку й отримувати якісну дошкільну освіту, однак повномасштабна війна росії проти нашої держави внесла корективи. Відкриття цього дитсадка яскраво демонструє, чого можна досягнути порозумінням та співпрацею на місцевому й обласному рівні, а також з міжнародними партнерами. Закликаю інші громади брати приклад і ставати ініціаторами позитивних змін для майбутнього нашої держави. Дякуємо Дитячому фонду ООН за облаштування благоустрою садочка та встановлення ігрових майданчиків. Тепер тут у гарних умовах навчатимуться та розвиватимуться 75 дітей!», – зазначив Максим Козицький.

4738734

"Нехай садочок завжди буде наповнений щасливим дзвінким дитячим сміхом, щирими посмішками, радістю і любовʼю. Нехай всі дітки будуть здорові, хай завжди буде розуміння, довіра і удача. Бажаю всім добробуту і успіхів!
Також хочу подякувати нашим колегам, з якими спільно підтримуємо і розвиваємо освітню галузь нашої області, а саме – ООН (Юнісеф). Завдяки даній організації здійснено облаштування території садочка, встановлено м’яке покриття та ігрові майданчики.
Спільними зусиллями задля результату", - підсумував Юрій Бучко.
8329382