00043Увазі клієнтів пропонують тринадцятий номер дайджесту – «Академія РІЕЛ».

У цьому випуску команда РІЕЛ детально розповідає про критерії житла бізнес-класу, про види, особливості й ефективність автономного опалення, а також про переваги та недоліки життя на низьких і на високих поверхах. Детально про все на шпальтах видання.

4843

"Вітаю, шановні клієнти!

Перед вами – наступний номер видання «Академія РІЕЛ».

Минув рівно рік, відколи ми почали його видавати. За цей час вдалося розкрити багато цікавих та актуальних питань ринку нерухомого майна. Чимало втілила й наша професіональна команда на будмайданчиках. Найважливіше – це відновлення активних темпів будівництва на об’єктах у Львові та Києві, завершення деяких проєктів і старт нових.

Усе це додає нам сил і наснаги. Адже сьогодні кожен із нас повинен бути рішучим, сильним духом і допомагати тим, хто здобуває Перемогу.

Тож ми віримо – попереду на вас чекає ще багато гарних новин, корисних порад і нових звершень від РІЕЛ!

Із текстами попередніх випусків видання можна ознайомитися в розділі «Блог».

Дякую, що ви з нами!" - зазначив генеральний директор КН РІЕЛ Ростислав Мельник.

7856

ЖК «Містечко Підзамче», ЖК «Вежа», м. Львів

У цьому номері видання «Академія РІЕЛ» розповідають про критерії житла бізнес-класу, розкажемо більше про види, особливості й ефективність автономного опалення, а також поділимося перевагами та недоліками життя на низьких і на високих поверхах.

ЖИТЛО БІЗНЕС-КЛАСУ: ОСОБЛИВОСТІ ТА ПЕРЕВАГИ ВИБОРУ

10-15 років тому основним критерієм в Україні, за яким визначали, чи належить житло до сегмента бізнес-класу, було розташування будинку відносно центра міста. 

Врешті-решт це призвело до того, що забудовники почали зводити найдешевші будинки в центральних частинах міст, продаючи такі квадратні метри за ціною житла сегмента преміум. 

Однак із часом покупці стали вибагливішими, й критеріїв, що визначають приналежність забудови до певного класу, побільшало. 

Однак варто зазначити, що після початку повномасштабної війни в нашій державі на перших місцях за значущістю опинилися зовсім інші критерії.

КРИТЕРІЙ №1. БЕЗПЕКА

4332

Паркінг у ЖК бізнес-класу «Львівська Площа», місто Київ

Сюди належать закритість території від сторонніх, охорона, цілодобове відеоспостереження в громадських місцях та навколо будинку, консьєрж-сервіс і наявність великого підземного паркінгу з якісною системою вентиляції.

КРИТЕРІЙ №2. РОЗТАШУВАННЯ Й ІНФРАСТРУКТУРА РАЙОНУ

3424

ЖК бізнес-класу Nordica Residence, місто Київ

Не менш важливим чинником залишається центральне розташування будівлі й розвинена зовнішня інфраструктура (наявність медичних та освітніх закладів, гіпермаркетів, ресторанів, банків, а також зручна транспортна розв’язка).

КРИТЕРІЙ №3. КОНЦЕПЦІЯ БУДІВЕЛЬНОГО ПРОЄКТУ ТА МАТЕРІАЛИ

4365

Візуалізація дворівневої квартири в ЖК бізнес-класу Maxima Residence, місто Київ

Продуманий проєкт, якість, екологічність та енергоефективність будівельних матеріалів, використаних для зведення будинку, надзвичайно важливі. Для будівництва житла бізнес-сегмента мають бути використані виключно високоякісні матеріали. Кожен квадратний метр помешкання максимально виважений із можливістю індивідуального перепланування.

КРИТЕРІЙ №4. БЛАГОУСТРІЙ

Продумана й озеленена прибудинкова територія з внутрішнім оздобленням громадських зон.

ДОДАТКОВІ ОПЦІЇ

Співвідношення кількості паркомісць до кількості квартир, швидкість ліфта, наявність лобі, можливість доступу до відкритої тераси тощо.

УСЕ ПРО АВТОНОМНЕ ОПАЛЕННЯ

Автономне опалення – це система обігріву, що працює незалежно від централізованої системи опалення і може забезпечувати тепло в будинках, квартирах або інших приміщеннях. Основними елементами автономного опалення є котельня для обігріву повітря або води, радіатори, система трубопроводів і терморегулятори.

 3426

Монтаж системи опалення та нагрівання води в ЖК Ok`Land, місто Київ

Котельні зазвичай розміщують на даху, в підвалі або в прибудові. Наразі в новоззведених будинках котельні встановлюють саме на даху. Влаштування дахової котельні вважається найоптимальнішим варіантом із економічного, безпекового погляду та комфорту обслуговування.

У підвалі чи прибудові розміщують обладнання котельні у випадках модернізації системи опалення в старих будинках чи переходу з централізованого опалення на автономне.

ПЕРЕВАГИ АВТОНОМНОГО ОПАЛЕННЯ

КОНТРОЛЬ ТЕМПЕРАТУРИ

Ви маєте повний контроль над температурою в своєму приміщенні і можете налаштувати її так, як вам зручно.

ЕКОНОМІЯ

Платите лише за спожиту енергію. Цьому сприяє загальнобудинковий лічильник тепла або лічильник на окрему квартиру.

6875

Дахова котельня в ЖК «Містечко Підзамче. Новий Форт», місто Львів

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ

Ви не залежите від централізованого опалення або інших мереж. У вас усе працюватиме навіть у випадку перебоїв на міських мережах.

ЗРУЧНІСТЬ

Ви можете вмикати та вимикати опалення в будь-який час, відповідно до ваших потреб і розкладу.

Вибір помешкання з централізованим чи автономним опаленням залежить від ваших потреб, фінансових можливостей і регіональних умов. Кожна з цих систем має свої переваги та недоліки, і важливо враховувати їх, ухвалюючи рішення.

КН РІЕЛ будує житлові комплекси з різними системами опалення (централізоване, індивідуальне й автономне) та нагрівання води.

Вибрати помешкання з комфортною саме для вас системою опалення ви можете за допомогою спеціальних пошукових фільтрів на маркетплейсі РІЕЛ.

ПОВЕРХОВІСТЬ БУДІВЛІ. ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ЖИТТЯ НА НИЗЬКИХ І ВИСОКИХ ПОВЕРХАХ

2233

ЖК Ok’Land, місто Київ

Кожен із нас має власні уподобання, що базуються на особистих переконаннях про комфорт проживання на тій або іншій висоті над землею. Квартири на висоті – це більше світла, це краєвиди та мінімум вуличного шуму. Розгляньмо переваги докладніше.

ПРЕКРАСНИЙ ВИД: зазвичай із верхніх поверхів відкривається найкращий панорамний вид на місто або природу. Ви можете насолоджуватися чудовими краєвидами, милуватися заходами сонця та нічним небосхилом.

БІЛЬШЕ ПРИВАТНОСТІ: на горішніх поверхах менше сусідів, тож ви матимете більше приватності та тиші.

ВІДСУТНІСТЬ ШУМУ ЗГОРИ: вам не доведеться потерпати від шуму та вібрацій від сусідів, які мешкають вище.

БІЛЬШЕ ПРИРОДНОГО СВІТЛА: зазвичай на верхніх поверхах більше природного світла, що комфортніше для проживання.

БЕЗПЕКА: верхні поверхи можуть бути менш доступними для злочинців, тож і рівень безпеки вищий.

МЕНШ ЗАБРУДНЕНЕ ПОВІТРЯ: ви менше відчуватимете забруднення повітря та смог на горішніх поверхах, що може бути особливо важливо для здоров’я.

БЛИЗЬКІСТЬ ДО ЗОНИ ВІДПОЧИНКУ НА ДАХУ: мешканці деяких новобудов мають можливість користуватися громадськими терасами або зонами відпочинку, зазвичай облаштованими на даху.

Звісно ж, варто розглянути і такі недоліки вибору верхнього поверху, як імовірність нагрівання помешкання влітку через сонячне випромінювання, а також більші витрати на опалення взимку через тепло, що виходить вгору. 

До того ж останні події з відключеннями світла показали, що найбільший мінус такого житла – підйом сходами пішки, іноді кілька разів на день. Для сім’ї з маленькими дітьми чи родичами у віці – це ще те випробування.

Однак для багатьох переваги важливіші за недоліки, і покупці вибирають квартири на горішніх поверхах через чудові види та інші плюси такого житла.

3254

ЖК Riel City, місто Львів

Життя на нижніх поверхах новобудови також має своїх поціновувачів.

ЛЕГШИЙ ДОСТУП: можна швидше та легше дістатися до квартири, зокрема якщо ліфт не працює.

ВИЩА ВОЛОГІСТЬ: квартири на нижніх поверхах можуть мати більш стабільний рівень вологості, оскільки через їхнє розташування вплив атмосферних умов менший.

ЗРУЧНІСТЬ ПІД ЧАС ЕВАКУАЦІЇ: в надзвичайних ситуаціях, таких як пожежа або аварія, мешканці нижніх поверхів можуть опинитися ближче до виходу.

ДОСТУП ДО ЗОН ВІДПОЧИНКУ Й ОБСЛУГОВУВАННЯ: в деяких будівлях на нижніх поверхах сплановані загальні зони відпочинку, спортивні майданчики, лаунжі або фітнес-центри, тож мешканці цих поверхів матимуть до них легкий доступ.

Серед мінусів проживання на нижніх поверхах варто виокремити кілька.

ОБМЕЖЕНИЙ ВИД: зазвичай нижні поверхи мають гірший панорамний вид, порівняно з верхніми. Вам може бракувати прекрасних міських чи природних краєвидів.

БІЛЬШЕ ШУМУ: життя на нижніх поверхах може супроводжуватися вищим рівнем шуму від вулиці, автотранспорту та пішоходів, особливо якщо ваше помешкання розташоване ближче до дороги.

ЗМЕНШЕНА ПРИВАТНІСТЬ: нижні поверхи можуть бути менш приватними, оскільки вони зазвичай ближче до входів, виходів і спільних зон, тому більше людей може проходити поруч із вашою квартирою.

Звісно, багато цих факторів залежить від конкретного місця розташування будинку, його дизайну й інфраструктури. Вибираючи квартиру на нижніх поверхах, важливо уважно розглянути всі ці аспекти та врахувати власні потреби і вподобання.

ВИСНОВКИ

Квартири в будинках бізнес-класу недешеві, однак це один із кращих варіантів у виборі помешкання. А передбачені в них заходи безпеки лише додаватимуть впевненості у правильному виборі. Вибрати поверх для життя – не менш важливий етап. 

Неодмінно зважуйте всі «за» та «проти» під час вибору поверху, а якщо у вас є маленькі діти або родичі поважного віку – краще віддавати перевагу помешканням на середніх поверхах.

Автономна система опалення – енергоефективне рішення для сучасних багатоповерхівок. Також це надійність, комфорт і впевненість у затишку вашої оселі в будь-яку пору року.

Із купівлею комфортного та якісного помешкання ви ніколи не помилитеся, якщо виберете надійного партнера. Приєднуйтеся до РІЕЛ – і насолоджуйтеся власним вибором багато років поспіль! Адже ми будуємо краще!