Львівський портал

Мешканці Рясного, Білогорщі та Левандівки вимагають під стінами і всередині міської ради Львова припинити встановлення сміттєпресувальної техніки на території промзони на Шевченка, 327-г.

За словами активістів, вони вимагають у депутатів проголосувати сьогодні ухвалу, яка забороняє будь-яку господарську діяльність, пов’язану зі сміттям, на територіях, що розташовані поблизу житлових районів.

Окрім того, активісти вимагають пояснень щодо знайденого поблизу «Сільмашу» 21 грудня сміттєзвалища на території, що не належить комунальному підприємству “Львівспецкомунтранс”. Також обурені мешканці хочуть почути від міського голови план вирішення сміттєвої проблеми у місті.

«Виритий котлован, забиті сваї, була врізка в недобудований колектор на території «Сільмашу», який веде на землі Білогорщі. І той весь інфільтрат, який має  витискатися зі сміття, буде текти в землю людей, які проживають поруч. Люди категорично проти встановлення сміттєвого пресу на території близько житлових районів», – зазначив житель Рясного Роман Дуда.

Згодом активісти прийшли у сесійну залу з вимогами, аби на засідання сесії з’явився мер Львова Андрій Садовий.

«Ми бачили його о 9.20 в мерії. Де він дівся?»- викрикнула одна із пікетувальниць.

Відтак, секретар міськради Анатолій Забарило оголосив перерву у роботі ради. Мешканці продовжують викрикувати: «Садового у сесійну залу!».