79882У 2024 році в Дитячо-юнацького конкурсі декламування поезії прийняли участь 1269 дітей. Це рекорд за 4 роки його проведення.

"Перш за все, хочу подякувати конкурсантам, їхнім батькам, рідним, друзям, вчителям, вихователям, працівникам Народних домів та бібліотек за вашу любов до України, рідної мови та її культури", - зазначив голова Золочівської районної ради Орест Кавецький.

Зокрема, переможцями цього року стали:

  • категорія "Дошкільнята" - Шпирка Іван (смт Добротвір);
  • категорія "Молодші школярі" - Коваль Анна (м. Червоноград);
  • категорія "Діти середнього шкільного віку" - Демчук Софія (м. Червоноград);
  • категорія "Юнацтво" - Гуляйродський Володимир (м. Броди).

До слова Кавецький наголосив, що над підрахунком голосів працювала ціла група людей: "Потім - обговорення і дилема: як правильно поступити та кому присудити перемогу. На жаль, цього року спрацювало таке явище, як масова накрутка лайків фейковими сторінками. Хтось це зробив з умислом, а комусь можливо допомогли. Правила конкурсу виключають визнавати такого конкурсанта переможцем. Але є й хороша новина: прийнято рішення дещо відкоригувати правила і дати ще один шанс всім, хто за підсумками конкурсу набрав 1000+ вподобайок, виграти "Приз глядацьких симпатій", а з ним - і грошову премію у розмірі 10 тис. грн."

Перелік учасників, які допущені до розіграшу "Призу глядацьких симпатій": Столяр Ангеліна (с. Збруї Бродівської ТГ), Бербека Максим (с. Яблунівка Буської ТГ), Войціховський Максим (м. Золочів), Бойко Анастасія (м. Золочів), Бойко Олена (с. Криве Радехівської ТГ), Гаврилів Святослав (м. Золочів), Шуткевич Захар (м. Буськ), Зінько Соломія (с. Бишів Радехівської ТГ), Ільїв Анастасія (с. Гаї-Дітковецькі Бродівська ТГ), Савчин Софія (м. Броди), Мархалевич Гордій (с. Полове Радехівської ТГ), Антонова Яна (с. Скоромохи Сокальської ТГ) та Боднар Аліна (с. Нивиці Лопатинської ТГ).

"Правила дуже прості. У закритій групі, що унеможливлює масового попадання туди фейкових акаунтів, з 16 по 17 березня 2024 року буде проведене голосування на визначення переможця "Призу глядацьких симпатій". Хто набрав найбільшу кількість голосів - той і переможець. Претенденти розміщуватимуться в порядку черговості згідно присвоєних їм конкурсних номерів. Ласкаво просимо прийняти участь в голосуванні. Посилання на групу - Від Сокаля до Золочева. Про час та місця нагородження переможців та учасників буде повідомлено незабаром", - наголосив Кавецький.

08383

738932

782323