453043Запорізька компанія Sensar Development яка почала здійснювати забудову на земельній ділянці у курортній зоні Брюхович, що на Львівщині, досі не надала громадськості документи, які б підтверджували законність забудови, повідомляє видання "Запорізькі Вісті".

Як зазначила львівська активістка Юлія Лацик, ділянка на якій планується зведення отелю, перебуває в користуванні “Підприємства ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця».

Представники цього підприємства ігнорують усі зустрічі, комісії та приймають участі у роботі робочих груп.

Коментуючи ситуацію, Юлія Лапик зазначила: “Не приходить. Їх в очі ніхто жодного разу не бачив. Натомість, на всі заходи ходить чувак з Запоріжжя, Марк Марченко. Представляється усім як забудовник Sensar, розповідає, що має “права” на забудову Широкої, 2, і що ці його “права” порушують, внаслідок чого він несе фінансові втрати. Однак, жодного (!) жодного юридичного документа, який би ідентифікував його право і повноваження розпоряджатись Широкою, 2, він для ознайомлення не надає”.

Вона наголосила, що громадськість досі не отримала змоги ознайомитися з документами, які засвідчують повноваження та права підприємства як забудовника чи розпорядника ділянки.

"Не покажу. Бо це комерційна таємниця. Ну, таємниця, то таємниця. Чого і про що продовжувати говорити невідомо з ким… Ну, але ЛМР далі веде комуніке з чуваком, який досі незрозуміло як юридично дотичний до Широкої, 2, і чи взагалі дотичний. Вся та ситуація здоровому глузду не піддається”, – додає Лацик.

Цікаво, що  депутати селищної ради Брюхович, надали земельну ділянку в постійне безоплатне користування ПГО під її статутні цілі, а саме – лікування, реабілітація та відновлення осіб з інвалідністю серед військовослужбовців, але тепер девелопер із Запоріжжя буде зводити тут комерційні апартаменти, площею 23597 м2. До слова, – це близько 400 квартир.

“Дивовижно і те, що всю цю зухвалу комерцію продають громадськості під соусом готельної індустрії. Мовляв, реалізуємо концепт апарт готелю. Хоча про будь-яке готельне будівництво в містобудівних умовах згадки жодної. Не існує і детального плану цієї території. Його БСР зумисне “профтикала”, позбавивши громаду права участі у формувані простору та визначені параметрів забудови. А ЛМР не горить бажанням виправляти цей “профтик”. Певно переживає, що девелоперу той папірець юридичні обмеження в забудові створить. Ну та, ДПТ і внесення змін в містобудівні умови – то не меморандум про “обіцянки-цяцянки”. Висновок – театр абсурду триває”, – зазначила активістка.

У підсумку Лацик наголосила, що “цікаво спостерігати, як сморід цієї земельно-забудовної афери, намагаються перетворити в елітний парфум і втулити громадськості. Для цього, влітку 2023 року на Широку 2 привозили ветерана ЗСУ – Сергія Волинського, а тепер, відомого готельєра – Артура Лупашка”.

Слід зазначити, що в лютому 2021 року було відкрито кримінальне провадження та накладено арешт на ділянку, восени 2022 року будівництво було заблоковано фізично – в’їзд на ділянку перегородили бетонними блоками. Проте з’явився новий інвестор Sensar Development і проєкт дивовижним чином було реанімовано.