4242Фахівці Західного офісу Держаудитслужби дослідили, як Управління туризму департаменту економічного розвитку Львівської міськради витрачає кошти з бюджету.

Із січня 2019 по вересень 2023 року 17,5 млн грн було витрачено неефективно.

Зокрема, 14,5 млн грн спрямували на премії працівникам ЛКП «Центр розвитку туризму м. Львова», навіть у той період, коли підприємство зазнавало збитків.

“Майже 1,4 млн грн, які мали бути внесені до статутного капіталу комунального підприємства, були використані на поточні потреби, замість покращення технічної бази та приносу прибутку. Навіть за наявності в штаті ЛКП відповідних фахівців понад пів мільйона гривень було виплачено іншим юридичним особам за послуги за цивільно-правовими договорами та маркетингові дослідження”, – йдеться у повідомленні.

Також понад пів мільйона гривень було витрачено на розробку проєктів, які досі не використовуються, таких як інформаційно-орієнтаційна система для пішоходів та концепція музею фотографії у 2020–2021 роках.

“На основі результатів аудиту було сформульовано низку пропозицій для поліпшення фінансового стану Управління. Матеріали аудиту передано в Галицьку окружну прокуратуру міста Львова”, – наголосили у Держаудитслужбі.