75489Другий рік поспіль організували сеанс одночасної гри в шахи у Львові. В ньому взяли участь українські гросмейстери, курсанти військової академії, рятувальники, освітяни, вихованці дитячих шахових секцій. Під час турніру також збирали гроші на потреби армії.

Свою майстерність на шахових дошках продемонстрували легендарні українські гросмейстери: Марта Літинська, Олег Романишин, Олександр Бєлявський та Адріян Михальчишин, для яких це не перший сеанс одночасної гри в шахи, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

352

Захід об’єднав понад 80 учасників. Серед них – військовослужбовці, ветерани, медики, прикордонники, діти, курсанти Національної академії Сухопутних військ України, представники Національної гвардії, Національної поліції, рятувальники, а також наші поранені військові, які проходять реабілітацію у Superhumans Center.

965

Усі зібрані кошти скерують до благодійної організації «Львівський Лицар» на закупівлю прицілів та перископів для наших військових. Окрім цього, розпочали турнір із аукціону. Лотом став календар на 2024 рік, підписаний командиром легендарної бригади «АЗОВ», який пішов з молотка за 7 тисяч гривень. Серед наймолодших були й школярі.

Учасницею, яка перемогла гросмейстерів та здобула перемогу, стала школярка Софія Рогоза.

Організатори заходу – департамент комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА, ГО «Форпост» та Львівська обласна шахова федерація.