082Відкриття відбулось 10 квітня у Червонограді в будівлі на проспекті Шевченка,17. Першим документом, який підписали у Центрі трансферу технологій, став Меморандум про співробітництво з ДП “Львіввугілля”.

Центр трансферу технологій створено для формування середовища для розвитку підприємницьких ідей та перетворення їх в успішні бізнес-проекти, сприяння інноваціям, відновленню, розвитку та справедливій трансформації Червоноградського району.

“Керівник держпідприємства Вадим Крась і директор Наукового парку Національного університету “Львівська політехніка”, керівник ГО «Tech Startup School», доктор економічних наук, ініціатор створення центру Назар Подольчак задекларували партнерство та консолідацію спільних зусиль для розвитку та впровадження інноваційних технологій в рамках проєкту “Мейкерство, інновації та підприємництво в Червоноградському вугільному мікрорегіоні”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, йдеться про організаційне, партнерське, освітнє, наукове та інше співробітництво, спрямоване на створення сприятливого середовища для розвитку інновацій, сприяння відновленню та розвитку краю.

Центр буде освітнім хабом та простором для коворкінгу, менторства, консультацій для стартаперів та підприємців. Тут надаватимуть підтримку та ресурси потенційним і новоствореним підприємствам, а саме: будуть доступні послуги патентування, атестації, прототипування, доступ до ринків і акцій, створення дизайну, 3D-друк, підтримка роботи у FabLab та забезпечення обміну знаннями через підхід “навчання через практику”.

До слова, працюватиме Tech LabInno – мобільна лабораторія з тренерами та обладнанням, що надає можливість отримати нові сучасні знання з фізики, хімії, біотехнологій, робототехніки, 3D моделювання, 3D друку за програмою, в основу якої покладений STEM-підхід, щоб залучити дітей і підлітків до мейкерства, інновацій та підприємництва.

Також для дітей міста провели презентацію можливостей сучасної 3d техніки.

73

962

832